hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Ok Computer" koruma altına aldı

    Ok Computer koruma altına aldı
    expand

    ABD'nin ulusal kurumu Kongre Kütüphanesi, Radiohead grubunun müzik tarihinde bir milat olarak kabul edilen 1997 tarihli "Ok Computer" albümünü arşivine dahil ederek koruma altına aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hürriyet'in haberine göre, Radiohead'in OK Computer albümü ABD'nin başkenti Washington'daki Kongre Kütüphanesi tarafından koruma altına alındı.

    Küresel, tarihi yahut estetik olarak simgesel değere sahip ses kayıtlarını gelecek nesillere ulaştırmak için arşivleyen kurum, her yıl 25 albümü bünyesine ekliyor.

    Kurum bu kararını albümün "Dijital çağ için uyarıcı bir masal" açıklamasıyla gerekçelendirdi.

    Kütüphane küratörü Matt Barton, "OK Computer'ı, rock müzikte devam eden ve belki The Velvet Underground'la, ancak aynı zamanda The Doors'la başlayan fenomenin bir parçası olarak görüyorum. Pop müzik görünümde tamamen pozitif değil. Sanırım OK Computer'ın bunların birçoğunu gerçekten özetlediğini söyleyebiliriz" diye konuştu.

    Arşive alınan diğer albümler arasında The Doors'un aynı adlı 1967 tarihli çalışması, Joan Baez'in ilk çıkış yaptığı 1960 tarihli kaydı, 1998 tarihli efsanevi Lauryn Hill albümü The Miseducation of Lauryn Hill gibi nitelikli işler de dikkat çekiyor.

    Bu film kaçmaz!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow