hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orhan Pamuk: "Yeni romanıma başladım"

    Orhan Pamuk: Yeni romanıma başladım
    expand

    Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, 'Kafamda Bir Tuhaflık' adlı son kitabından sonra yeni kitabına başladığını ve ilk cümlesini yazdığını açıkladı. Pamuk, yazmaktan en çok iftihar ettiği romanın, 'Benim Adım Kırmızı' olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İzmir'de Konak Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte Orhan Pamuk, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde okurlarıyla bir araya geldi. Erkan Irmak'ın yönlendiricilik yaptığı 'Edebiyat, Roman, Tuhaflık ve Hayat' başlıklı söyleşide Pamuk, son kitabı 'Kafamda Bir Tuhaflık' ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Yazdığı romanın tekniği üzerine kafa yoran bir romancı olduğunu belirten Pamuk, "İlk cümle benim için çok önemli. Romanın üslubu, içinde olan her şeyi ilk cümlede söylemek isterim. Bu nedenle onu yazması zordur" dedi.

    Orhan Pamuk, 'Kafamda Bir Tuhaflık' romanından sonra yeni bir roman yazmaya başladığını ve ilk cümlesini yazdığını açıkladı. En sevdiği kitabının, romanın ne olduğunu söylemenin zor olduğunu belirten yazar Orhan Pamuk, bunun ruh haline göre değiştiğini söyledi. Pamuk, 'Kara Kitap' adlı romanının en ilginç deneyimi olduğunu, ancak yazmış olmaktan iftihar ettiği romanın ise 'Benim Adım Kırmızı' olduğunu açıkladı. Pamuk, 'Benim Adım Kırmızı' adlı kitabının Çin'de çok sattığını, 'Kar' romanının ABD'de çok sevildiğini, İspanya'da ise en çok 'İstanbul' adlı romanın beğenildiğini dile getirdi.

    Tanımış ve arkadaşı olmaktan mutlu olduğu ve gurur duyduğu yazarın Yaşar Kemal olduğunu açıklayan Orhan Pamuk, "Yaşar Kemal ile siyaset ve edebi arkadaşlığımız vardı. Bir de uzun yürüyüşler yapardık. Yaşar Kemal konuşur ben dinlendirdim. Bu kadar çok bilgisi olduğu için kıskanırdım" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orhan Pamuk, Oğuz Atay'ın da kendisi için çok önemli bir yazar olduğunu söyledi. Pamuk'un söyleşisini Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da dinledi.

    ''Dünyanın en çirkin kadını'' belgeselini yaptı

    Sırbistan'da hasta bebeği taşıyan helikopter düştü: 7 ölü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow