hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "10larca Yabancı" 1 Şubat'ta Tiyatro Rampa'da

    10larca Yabancı 1 Şubatta Tiyatro Rampada
    expand

    Türkiye'ye gelen yabancı bir kadının karşı karşıya kaldığı durum 10larca Yabancı adlı oyun ile sahneye taşınıyor. Oyunda, yabancı bir ülkenin toplumsal, siyasal, kültürel ve dinsel bariyerleriyle karşı karşıya kalan bir kadının, Sorina’nın öyküsü konu ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dorina Maria Harangus'un rol aldığı, Işıl Kandolu'nun şarkıları, çellist Damla Aydın'ın da müziklerini performe ettiği "10larca Yabancı" 1 Şubat Pazar günü Tiyatro Rampa'da sahnelenecek. Ramazan Güngör'ün İngilizce'den çevirdiği oyunda, Türkiye’ye geldikten sonra yabancı bir ülkenin toplumsal, siyasal, kültürel ve dinsel bariyerleriyle karşı karşıya kalan bir kadının, Sorina’nın öyküsünü canlandırıyor.

    10larca yabancı, Türkiye’ye geldikten sonra yabancı bir ülkenin toplumsal, siyasal, kültürel ve dinsel bariyerleriyle karşı karşıya kalan bir kadının, Sorina’nın öyküsüdür.

    Bu karşılaşmalar her zaman doğrudan doğruya gerçekleşmez. 20 yıl önce annesi Türk sevgilisi tarafından öldürülen Sorina, annesinin öldürüldüğü bu ihtişamlı şehre, İstanbul’a seyahati sırasında diğer yabancı kadınlar ve onların öyküleriyle buluşmuş ve yeni deneyimler edinmiştir. Söz konusu kadınlar, onun kamerası önünde poz vermeye ve öykülerini anlatmaya isteklidirler. Biri şarkıcı, diğeri çello sanatçısı iki kadınla birlikte, İstanbul’un sokaklarından birinde bu kadınların öykülerini anlatan Sorina, 10 bölüm boyunca, her bir öyküyü bir elbise gibi üzerinde denemekte ve bu öykülerin ruhuna uyup uymadığına bakmaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sorina’nın çektiği fotoğrafların sahnedeki panoya yansıtılması yoluyla zengin bir anlatım elde edilmektedir. Oyunda Rus, Afrikalı, Çek, İngiliz, Amerikalı, Kolombiyalı, Arjantinli, Alman, Hollandalı ve Romanyalı kadınların öyküleri yer almaktadır. Fakat bu, tek bir kadının öyküsü olarak izlenebileceği gibi benim ya da sizin kendi öykülerimiz olarak da izlenebilir. En nihayetinde hepimiz bir gün bir yerlerde yabancı olabiliriz. Keşif yolculuğu sırasında Sorina, birçok hata yapmış, onu hem inciten hem iyileştiren bir kentte kendi dramıyla yüzleşmiştir.

    Tamamı kurgusal bir çerçeveye uyarlanmış da olsa öykülerin tümü gerçektir. Kaynağım haberler, facebook, arkadaşlar ve bana öykülerini anlatmak isteyen diğer kadınlardı. Bazıları deneyimlerini paylaşırken gururluydu, öte yandan bazıları anonim kalmayı tercih etti. Bütün bu öyküler müzik eşliğinde, bazen dramatik bazen de komik ama dokunaklı bir biçimde anlatılmakta ve toplam 1 saat 15 dakika süren bir tiyatro gösterisinde yaşam bulmaktadır.

    10larca Yabancı 1 Şubatta Tiyatro Rampada

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Oyuncu Dorina Maria Harangus
    Şarkıcı Işıl Kandolu
    Müzik ve çello Damla Aydın
    Senaryo ve konsept Dorina Maria Harangus
    İngilizce'den çeviren Ramazan Güngör
    Fotoğraflar Julia Cooke ve Martina Korkmaz
    Grafik tasarımı Meral Ağar ve İsmail Cem Özkan
    Işık Tasarımı Giancarlo Bella
    Teknisiyenler : Işık Mehmet Tekatlı
    Projeksiyon Attila Geridönmez
    Yer: Tiyatro Rampa cafe, Sıraselviler cad. Hocazade sok. no: 20B Taksim.
    Tarih: 1 Şubat, Pazar, saat 18.00

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow