hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Basad Tiyatro Topluluğu'dan Çehov'dan Esintiler

    Basad Tiyatro Topluluğudan Çehovdan Esintiler
    expand

    Basad'da tiyatro eğitimlerini tamamlayan, genç ve deneyimli oyuncuların sergileyeceği "Çehov'dan Esintiler" adlı oyun, 14 ve 28 Mart tarihlerinde saat 20:00'de Bakırköy Altan Erbulak Sahnesi'nde sergilenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    14 ve 28 Mart tarihlerinde cumartesi akşamı saat 20:00'de Bakırköy Altan Erbulak Sahnesi'nde sergilenecek olan ve ayrıca pazar günleri ise saat 15.00'de Basad Cep Sahnesi'nde matinelerde gösterimini sürdürecek olan Çehov’dan Esintiler adlı oyununun yönetmenliğini Haluk Ayvazoğlu, yönetmen yardımcılığını ise Eren Arslan yapacak. Dekor ve kostüm Zeynep Büke tarafından tasarlanırken, reji asistanlığını Gizem Özyön ve Nadya Çolakyan, müzik düzenleme Erkan Saracık, ses ve ışıkta ise Mehmet Durukan görev alıyor.

    Bağımsız sekiz kısa öyküden oluşan iki perdelik eserin oyuncu kadrosu ise şöyle; Ali Ergüder, Faruk Sağlam, Haçik İngilizoğlu, Cem Altundal, Deniz Akbulut, Hakan Sallı, Ezgi Asil, Dilek Uluer, Rana Sütemen, Turgay Çinal, Eren Arslan, Gizem Özyön, Kazım Gök, Nadya Çolakyan, Doğu Kamil Han, Atakan Avcı rolleri üstlenmiştir.

    Cem Adrian 20 Mart'ta Jolly Joker'de

    Oyunun konusu hakkında;

    İnsanların hayatta kalma çabalarını, çelişkilerini, ezen ve ezilen ikilemini, sıradan insanların acıklı ve gülünç öykülerini mizahi bir dille anlatan oyunun konusunda Çehov'un günlük yaşamdan çıkardığı insan karakterlerinin günümüzdeki hali anlatılmakta. “Hayatımıza yeniden başlamak için yalnız bırakıldık. Ama yaşamak gerek… Yaşamak gerek!” diyen oyunda insanların günlük hallerine gülmek ve düşünmek amaçlanmıştır.

    Elif Şafak'ın Baba ve Piç romanı sahneye uyarlandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow