hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tiyatro Tatavla sezonu açıyor!

    Tiyatro Tatavla sezonu açıyor
    expand

    Tiyatro Tatavla'nın geçtiğimiz sezon seyirciyle buluşturduğu ve ödüller kazanan oyunları, yeni sezona kendi sahnesi Tatavla SAHNE'de "Merhaba" diyor! 3 kadının, birbirleri içinden geçen hikayesini anlatan beden tiyatrosu "3 Kadın Bin Turna" 8 Ekim Çarşamba akşamı, Eraslan Sağlam'ın tek kişilik oyunu "Aktör Kean" ise 10 Ekim Cuma akşamı saat 20:30'da Tatavla SAHNE'de!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ödüllü tiyatro oyuncusu ve Açık Radyo programcısı Eraslan Sağlam tarafından Nisan 2013'te kurulan Tiyatro Tatavla; Eylül 2014'te, Cihangir'de daha önce Mahir Günşiray'a ait olan salonda, kendi sahnesi Tatavla SAHNE'ye kavuştu. Perdelerini 1 Ekim'de açan Tatavla SAHNE'de Tiyatro Tatavla'nın yanı sıra salonu olmayan toplulukların oyunları da sahneleniyor. Tiyatro Tatavla'nın geçtiğimiz sezon sahneye taşıdığı ve ödüller kazanan oyunları "Aktör Kean" ve "3 Kadın Bin Turna" da, yeni sezonda Tatavla SAHNE'de tiyatro severlerle buluşmaya devam ediyor.

    3 kadının, birbirleri içinden geçen hikayesini anlatan beden tiyatrosu "3 Kadın Bin Turna"; kadınlar artık susmasın, susturulmasın, susmak zorunda kalmasın umuduyla hayata geçirildi. Bir "çocuk gelin", çocuğunu kaybetmiş bir anne ve çocuksu umutlarla çıktığı yolculukta tecavüze uğramış bir kadın... Susturulmuş, ezilmiş, duyguları hapsedilmiş bu üç kadının çok bilindik, bir o kadar da sarsıcı hikayeleriyle tiyatro severleri derinden etkileyen oyunda; Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor. Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray'a ait olan, Eraslan Sağlam'ın danışmanlık yaptığı "3 Kadın Bin Turna"; 8 Ekim 2014, Çarşamba akşamı saat 20:30'da Tatavla SAHNE'de tiyatro severlerle buluşacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Aktör Kean" oyunu ise, 1800'lü yılların eşsiz Shakespeare yorumcusu, İngiliz sahnesinin hükümdarı Edmund Kean'in çalkantılı yaşamını, Eraslan Sağlam'ın güçlü yorumuyla tiyatro sahnesine taşıyor. Zaman zaman tempolu, zaman zaman hüzünlü tek kişilik oyunun yönetmen koltuğunda; oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Tolga Yeter oturuyor. Raymund FitzSimons'ın tek kişilik ünlü oyunu "Aktör Kean"; ödüllü çevirmen Sevgi Sanlı tarafından Türkçeleştirildi. Edmund Kean'in, çalkantılı yaşamını, gelgitlerini, yükselişini ve düşüşünü anlatan "Aktör Kean"; 10 Ekim 2014, Cuma akşamı saat 20:30'da Tatavla SAHNE'de izlenebilir.

    Sahne(hâl)'in adı tiyatro(hâl) oluyor! 

    İzmir'de tiyatro sezonu Tiyatro Terminal'in

    Tatavla SAHNE'de sahnelenecek oyunlara ait biletler, gişenin yanı sıra Biletix'ten temin edilebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow