hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Çelik'ten "Bakur" açıklaması

    Bakan Çelikten Bakur açıklaması
    expand

    Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Çelik, 34. İstanbul Film Festivali'ndeki "sansür" iddialarına ilişkin Twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Bakur/Kuzey" filminin İstanbul Kültür ve Sanat Vakfınca (İKSV) düzenlenen festivalden çıkarılmasına yönelik, "Kendi yasal mükellefiyetlerini yerine getirmedikleri halde 'sansür var' diye yalan beyanda bulunanlar ve onlara destek verenler, gerçeği gizliyorlar" dedi.

    Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakan Çelik, 34. İstanbul Film Festivali'ndeki "sansür" iddialarına ilişkin Twitter hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

    Kendi yasal mükellefiyetlerini yerine getirmedikleri halde "sansür var" diye yalan beyanda bulunanların ve onlara destek verenlerin gerçeği gizlediğini belirten Çelik, bazı gazetelerde yer alan haberleri de paylaşarak, "Bu haberlerde görüldüğü gibi açıkça terör propagandasına zemin olmalarına ne diyecekler acaba" ifadesini kullandı.

    Hiçbir demokratik değer ve evrensel özgürlük kriterinin teröre destek verilmesini makul görmeyeceğini vurgulayan Çelik, "Bu kadar profesyonel organizasyonlarda, bu kadar açık terör propagandasına destek verilmesi izah edilemez. Terör terördür, her türlü demokratik değerin düşmanıdır, özgürlüğün düşmanıdır. Birileri çıkıp Çözüm Süreci varken bu yaklaşımların doğru olmadığını söylüyor. Çözümü anlamamışlar hala. Çözüm Süreci, birilerinin terörü meşrulaştırma süreci değildir. Terörü sona erdirme sürecidir" görüşünü paylaştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çözüm Süreci'nin, terörün sona erdirilmesi için kararlılıkla yürütüldüğünün altını çizen Bakan Çelik, "Bunu terörü meşrulaştırmak için istismar etmeye kalkanlara müsaade edilemez. Öte yandan bazı milletvekilleri özgürlükten bahsederken çifte standart üretiyor. Bunların mantığını takip ederek özgürlük adına terör propagandasına izin verilirse yarın birileri DAEŞ adlı terör örgütünü öven bir yapım için de yasalar karşısında istisna isterler" ifadelerine yer verdi.

    İlkeli olmanın her işin başı olması gerektiğine işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

    "Birileri 'festival' kelimesi ile 'terör'ün yan yana geleceğini düşünüyorsa biz asla ve asla bu düşüncede değiliz ve olmayacağız. Bu müstemleke zihniyeti, Türkiye'de terörü övmeyi özgürlük olarak sunarken herhangi bir Avrupa ülkesindeki terör örgütünün propagandasını yapmayı aklından bile geçiremez. İlkeli olmak, her zaman ve mekan için geçerli olmalıdır. Terörün propagandasını 'acılarımızı iyileştirmek', 'özgürlük', 'empati kurmak', 'özgür bir kültür sanat ortamı oluşturmak', 'devletin baskısına direnmek' argümanlarıyla meşrulaştırmaya çalışanlar, tutumlarını hiçbir evrensel değerle izah edemezler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söyledikleri açık terör propagandasının makyajıdır. Özgürlüğe ve demokrasiye düşman bir tutumdur. Gerçek bir özgürlük felsefesi bu ilkelliğe izin vermez. Kuşkusuz Kültür Bakanlığı özgürlükten ve demokratik değerlerden yanadır. Her türlü kültürel üretim için bu ortamı desteklemektedir. Bunun kırmızı çizgileri ise evrensel kriterlerle belirlenmiştir. Terör propagandası bu kırmızı çizgilerin önde gelenidir."

     

    Bakanlık Bakur sansürüyle ilgili CNN Türk'e konuştu 

    Sırrı Süreyya Önder'den "Bakur" açıklaması

    Ercan Karakaş'tan "Bakur"un sansürüne tepki!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow