hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Berlinale'nin "Onur" ödülü Wim Wenders'in oldu

    Berlinalenin Onur ödülü Wim Wendersin oldu
    expand

    Almanya'nın başkenti Berlin devam eden 65. Uluslararası Film Festivali (Berlinale) kapsamında yönetmen Wim Wenders'e, "Onur" ödülü verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wenders, Berlinale Palast'daki sinemada düzenlenen törende, ödülünü festivalin direktörü Dieter Kosslick'ten aldı.

    Brezilyalı yönetmen Walter Salles, ödül verilmeden önce yaptığı konuşmada, Wenders'in, "tüm zamanların en iyi yönetmenlerinden biri" olduğunu belirterek, "Wim Wenders bize sinema yapma konusunda sadece ahlaki pusulayı değil, aynı zamanda estetik ve içerik pusulasını da öğretti" dedi.

    Wenders de ödülü aldıktan sonra Kosslick'e, yönettiği filmlerde rol alanlara, birlikte çalıştığı kişilere, kendisine yardımcı ve destek olan herkese teşekkür etti.

    Wenders, tören öncesinde düzenlenen basın toplantısında da bir komedi filmi çekmeyi hayal ettiğini söyledi. "Şimdiye kadar cesaret edemedim ve bunu yapamayacağımı düşündüm" diyen Wenders, "Yapabileceğin en zor iş odur. Ancak belki bu arada yeterince yaşlı ve deneyimli oldum" değerlendirmesinde bulundu.

    Festival Direktörü Dieter Kosslick de Wenders ile saygın ve çağdaş bir yönetmeni onurlandırdıklarını belirterek, Alman yönetmenin, film yapımcısı, fotoğraf sanatçısı ve yazar olarak çok yönlü çalışmalarıyla insanların film hafızasını şekillendirdiğini ifade etti.

    Törene, kültürden sorumlu Devlet Bakanı Monika Grütters, "Die Toten Hosen" müzik grubunun üyeleri, Wenders'in filmlerinde yer alan bazı oyuncular, arkadaşları ve çok sayıda davetli katıldı.

    Berlinale kampsamında bu yıl Wenders'in 10 filmi gösteriliyor.

    Berlinale'de bu yıl yarışma dışı gösterimi yapılan, "Every Thing Will be Fine" adlı üç boyutlu filmin yönetmeni Wenders, "Paris, Teksas", "Der Himmel über Berlin", "The Million Dollar Hotel" gibi filmler için uluslararası alanda ödüller almış, son olarak "The Salt of the Earth" filmi Oscar'a aday gösterilmişti.

    VİZYONDA BU HAFTA...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow