hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dabbe: Zehr-i Cin, 12 Eylül’de vizyona giriyor!

    Dabbe: Zehr-i Cin, 12 Eylül’de vizyona giriyor
    expand

    Hasan Karacadağ, yeni filminin en korkunç sahnesi için izleyiciyle iddiaya giriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan Karacadağ’ın yazıp yönettiği, J plan ve Taff Pictures’ın yapımcılığını üstlendiği Tük sinemasının en uzun soluklu serisi Dabbe’nin beşinci filmi,Dabbe :Zehr-i Cin, 12 Eylül’de 250 kopya olarak vizyona giriyor. Radikal'de yer alan habere göre filmin yaratıcısı ve yaratıcı fikirlerin, ilgi çekmenin ustası Hasan Karacadağ Facebook ve Twitter üzerinden ''dünya çapında'' olduğu önemli vurgulanan fantastik bir yarışma başlatıyor.

    Filmde ana karakterin cinlerle karşılaştığı sahnenin, sinema tarihinde yapılmış en korkutucu sahnelerden biri olduğunu iddia eden Karacadağ, izleyiciler arasından kesinlikle korkmayacağını iddia eden 10 kişiyi sosyal medya üzerinden yapılan müracaatlarla belirleyecek ve Fono Film stüdyolarında özel bir ortamda filmi izletecek. Yabancılara da açık olan bu yarışma, İngilizce altyazılı olarak gösterilecek. Yarışmanın dünya promosyonu ise Mainstreet AD tarafından yapılacak.

    Korkusuz İnsan Yoktur
    Daha önce Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde tıp geçmişi bulunan Hasan Karacadağ, ‘korku’ duygusunun beynin geçirdiği düşük frekanslı nöbet anlarından oluştuğunu ve bir insanın korku duygusunu yüz mimikleriyle ve sözleriyle gizlemeyi başarmasına rağmen, kalp atışlarının ve beyin dalgalarının değişmesini asla kontrol edemeyeceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Korkmazsan 10 Bin Dolar Ödül

    Korkunun bilimsel izahını da yapan Karacadağ, cesur izleyicilerinin korkusunu da bilimsel yöntemlerle tespit ecek. Filmi izleyecek iddia sahibi kişiler nörotransmitter aygıtına bağlanarak, kalp atışları ve beyin dalgalarının değişimi takip edilecek. Filmin sonunda sonuçlar birer çıktıyla karşılaştırılacak. Film boyunca beynin korku bölgesi Amigdala’da herhangi bir değişim gözlenmemesi halinde, o kişiye 10 bin dolar ödül verilecek. Amigdala'sını kontrol edebildiğini düşünen korkusuz sinefiller için müraccatlar 10 Eylül’den itibaren başlayacak.

    Şerif Toklucu'nun ödüllü kısa filmi Sus Youtube'da

    ''Bana Masal Anlatma'' efsaneleri bir araya getiriyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow