hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erzincan'da çekilen "Kuzu" Berlin'de büyük ilgi gördü

    Erzincanda çekilen Kuzu Berlinde büyük ilgi gördü
    expand

    Memleketi Erzincan'da çektiği "Kuzu" filmi ile 64'üncü Uluslararası Berlin Film Festivali'nde özel ödül alan yönetmen Kutluğ Ataman, çok mutlu olduğunu ve birçok festivalden davet aldığını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçtiğimiz yılın mart ayında yönetmen Kutluğ Ataman tarafından Kemah ilçesine bağlı Doğanköy ve merkeze bağlı Sazlıpınar köyleri ile kent merkezinde "Kuzu" filminin çekimine başlandı.

    Filmde Nesrin Cavadzade, Cahit Gök, Mert Taştan, Sıla Lara Cantürk, Taner Birsel, Nursel Köse, Erdal Yıldız, Güven Kıraç, Şerif Sezer, Emel Göksu ile birlikte yaklaşık 70 kişi rol aldı.

    Kutluğ Ataman'ın "Kuzu" filmi, 6 Türk filmi ile birlikte 64'üncü Uluslararası Berlin Film Festivali'ne seçildi.

    Festival kapsamında Kutluğ Ataman'ın filminin dünya prömiyeri 12 Şubat'ta Berlin'de yapıldı.

    Erzincanlı 10 yaşındaki Sıla Lara Cantürk ve filmin diğer oyuncuları kırmızı halıda yürüdü. Film daha sonra da panorama bölümünde gösterime girdi.

    Festivalde gösterilen "Kuzu" filmi Uluslararası Sanat ve Deneme Sineması Konfederasyonu (CICAE) tarafından özel ödüle layık görüldü.

    Avrupa Sinema ödülleri arasında en saygın ödüllerden birini aldıklarını anlatan Kutluğ Ataman, deneyimli yönetmenler Michel Gondry, Tsai Ming-Liang, Benjamin Heisenberg, Saar Klein'in arasından çıkarak ödül almanın çok önemli olduğunu anımsattı.

    Filmin eleştirmenlerden tam not aldığını ifade eden Ataman, birçok festivale davet edildiğini bildirdi.

    Kutluğ Ataman, "Kuzu filmi Berlin'de büyük bir ilgi gördü. Ciddi bir emek harcadık ve memleketimde böyle güzel bir filmi çekerek sinemaseverlerin beğenisine sunduk. Ödülden dolayı çok mutluyuz. Ben bu ödülü memleketim Erzincan'a armağan ediyorum" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow