hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Nefesim Kesilene Kadar" Berlin'de yarışacak

    Nefesim Kesilene Kadar Berlinde yarışacak
    expand

    Emine Emel Balcı'nın ilk filmi "Nefesim Kesilene Kadar", bu yıl Berlin Film Festivali'nde "En İyi İlk Film Ödülü" için yarışacak 18 film arasına seçilme başarısı gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Festivalde her yıl, Yarışma, Panorama, Forum, Generation ve Perspektive Deutsches Kino bölümlerinde yer alan ilk filmler arasından, festival başkanı Dieter Kosslick ve bu bölümlerinin ana programcıları tarafından aday gösterilen belirli sayıda ilk film, ayrı bir jüri tarafından değerlendiriliyor.

    Festivalin bu yılki "En İyi İlk Film" ödülü, Lake Tahoe adlı filmiyle daha önce festivalde Gümüş Ayı ödülü kazanmış olan Meksikalı yönetmen Fernando Eimbcke, sansasyonel belgeseli The Act of Killing'le pek çok ödül alan ve geçtiğimiz yıl Oscar'a aday olan Amerikalı yönetmen Joshua Oppenheimer ve son olarak Russell Crowe imzalı Son Umut'ta izlediğimiz Ukraynalı oyuncu Olga Kurylenko'dan oluşan jüri tarafından verilecek.

    Bu yıl 5-15 Şubat 2015 tarihlerinde düzenlenecek 65. Berlin Film Festivali'nin resmi bölümlerinden Forum'da dünya galasını yapacak "Nefesim Kesilene Kadar"ın festivaldeki gösterim programı da belli oldu. Gala gösterimi 6 Şubat 2015 Cuma günü 19:30'da, Forum bölümünün ana mekanı olan Arsenal sinemasında yapılacak.

    "Nefesim Kesilene Kadar", bir tekstil atölyesinde ortacılık yapan Serap'ın hikayesini konu alıyor. Ablası ve eniştesiyle birlikte yaşamak, Serap için giderek çekilmez bir hal almıştır. Serap'ı ayakta tutan tek şey, uzun yol şoförü olan babasıyla yeni bir eve çıkabilme umududur. Sürekli uzaklarda olan babasının kayıtsızlığı arttıkça köşeye sıkışan Serap, sonunda ipleri eline almaya karar verir.

    Serap'ı, genç oyuncu Esme Madra'nın canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca, Rıza Akın, Sema Keçik, Gizem Denizci, Ece Yüksel ve Uğur Uzunel yer alıyor.

    Çekimleri tümüyle İstanbul'da, uluslararası bir ekiple gerçekleştirilen film, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün yanı sıra, Avrupa Konseyi'nin ortak yapım fonu Eurimages, Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesi yapım fonu Film und Medien Stiftung NRW ve İstanbul Film Festivali'nin ortak yapım platformu Köprüde Buluşmalar kapsamında verilen Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu tarafından da desteklenmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow