hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nergis Hanım'ın evine davetlisiniz...

    Nergis Hanımın evine davetlisiniz...
    expand
    KAYNAKHande Sönmez / Cnnturk.com

    Ekim ayında Başka Sinema'da gösterime girecek olan Nergis Hanım, filmin yönetmeni ve senaristi Görkem Şarkan'ın ilk filmi. Kendi deyimini kullanmak gerekirse "dramalarından biri".

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alzheimer hastası Nergis Hanım'la Nergis'in bakımını üstlenmek zorunda kalmış oğlu Ekrem'in hayatlarından bir gün sunan film, bizi aileyle ilgili değişmez kabul olarak gördüğümüz bazı doğruları sorgulamaya itiyor.

    Aile kutsal mıdır yoksa aslında herkesin elinde olsa kurtulacağı bir pranga mı?
    Sevgi bir aileyi ayakta tutmaya gerçekten yeter mi?
    Aynı döngüde yaşamak gerçekten yaşamak mıdır peki?

    Bu gibi soruların ve acımasız gerçeklerin yüzümüze vurulduğu filmden, sakin diline karşın tokat yemiş gibi çıkıyorsunuz. Ne kadar uyuşmuş da olsanız hissetmemenizin zor olacağı bir tokat bu.

    Seyirciler olarak tek mekanda geçen filmde Nergis ve Ekrem'in evinin görünmeyen konuğuyuz. Yıllarca yaşadıkları eve o gün biz de uğrayıvermişiz. Gerçek zamanı kullanan filmde kimimizin tanık olduğu kimimizin birebir yaşadığı diyalogları yadırgamayışımız da, film biterken üstümüze çöken duygudan haz etmeyişimiz de işte tam bu sebepten.

    Oyunculuklara gelecek olursak; Settar Tanrıöğen her zamanki gibi göründüğü anda iyi bir şey izleyeceğimizin de garantisini veriyor sanki. Filmin ana karakteri Nergis Hanım rolünde Zerrin Sümer, en iyi performanslarından birini sunuyor. Nergis Hanım'ın geçerken uğrayan- uğramak zorunda kalan- torunlarını canlandıran Begüm Akkaya da Faruk Barman da rollerinin hakkından ustalıkla geliyor. Özellikle Begüm Akkaya'nın performansı filmi yükselten unsurlardan birini oluşturuyor.

    Hepimiz gibi "aile" kavramıyla meselesi olan ama bu meseleyi bir tık daha ileri götürüp sorgulama ve sunma cesaretini göstermiş olan Görkem Şarkan, aynı tiyatro oyunu "Yok Oğlum Biz Evdeyiz"de yaptığı gibi yaşanılanı sunup, sözü ve sorgulamayı izleyiciye bırakıyor. Bir kriminal vaka sonuçlandığında ve suçlu bulunduğunda rahat eden bizler "suç var, suçlu yoksa" ne diyeceğiz? Ben sadece hayat diyebiliyorum sanırım. İyi izlemeler...

    "Sivas"ın yönetmeninden iddialara görüntülü cevap

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow