hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Noel Baba belgesel oluyor

    Noel Baba belgesel oluyor
    expand

    Antalya'nın Demre ilçesinde yaşayan Noel Baba ile ilgili "Derviş Noel Baba" adıyla bir belgesel hazırlanıyor. Belgeselin senaryo yazarı gazeteci Abdurrahman Dilipak, "Noel Baba bir Anadolu ereni, bir Anadolu dervişi. Bu belgeselle gerçek ortaya çıkacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Senaryosunu gazeteci Abdurrahman Dilipak'ın yazdığı "Derviş Noel Baba" belgeselinin çekimleri İstanbul, İznik, Mudanya, İzmir ve Noel Baba'nın doğduğu Antalya'nın Kaş ilçesi yakınlarındaki Patara Antik Kenti ile yaşadığı Demre ilçesindeki Noel Baba Müzesi'nde yapılıyor.

    Yeni yılda tamamlanması planlanan belgesel için Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut ise, bilgi ve belge desteği sağlayıp, danışmanlık yapıyor.

    Yönetmenliğini Süleyman Civliz, kameramanlığını Süleyman Hamarat'ın yaptığı belgeselin çekimlerini sürdüren ekip, Patara Antik Kenti'nde kazıları ilk başlatan Prof. Dr. Fahri Işık ve şu anki Kazı Başkanı olan eşi Prof. Dr. Havva İşkan Işık ile röportaj yaptı.

    "Noel Baba bir Anadolu ereni"

    Senaryonun sahibi gazeteci Abdurrahman Dilipak, belgeselle ilgili şu bilgileri verdi:

    "Noel Baba, Anadolu'da yaşayan hanif bir kişi. Yani Hz. İbrahim Peygamber'den, Peygamberimiz Hz. Muhammed'e kadar geçen zaman aralığında yaşamış, gelenekten gelen dini bir otorite.

    Noel Baba, Hıristiyan dünyasına mal edilmeye çalışılmış. Herkes kendine göre bir Noel Baba efsanesi üretmiş. Biz bu belgeselle gerçeği arıyoruz.

    Noel Baba, Anadolu'nun bir çocuğu. İznik Konsülü'ne katılmış bir din bilgini. Onun yardımseverliği, koruyuculuğuyla ilgili anlatılan öyküler var. Bu öyküler onun hikmet sahibi bir kişi olduğunu gösteriyor. Öyleyse Noel Baba bir Anadolu ereni, bir Anadolu dervişi. Bu belgeselle onun gerçeği ortaya çıkacak."

    Noel Baba konusundaki 25 yıllık bilgi ve birikimini bu belgesele verdiğini aktaran Noel Baba Barış Konseyi Başkanı Muammer Karabulut ise, "Bu belgeselle tüm dünya Noel Baba'yı daha doğru, daha iyi tanıyacak. Belgesel, Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sağlayacak" dedi.

    Vücut su kıtlığı çektiğinde ne olur?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow