hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinematek 50 yıl sonra internette

    Sinematek 50 yıl sonra internette
    expand

    "Sinematek.tv" projesi ile on binlerce sayfa sinema yayını, binlerce sinema afişi, sinema üzerine araştırma, makale tez, sözlü tarih kayıtları ve filmler ile 1 Mart 2015 tarihinden itibaren erişime açıldı. Proje sinema dünyasında büyük heyecan yarattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1900'lerin başından bu yana yayınlanmış sinema ile ilgili dergi ve kitaplara yer verecek internet sitesinde, Türk filmi afişleri ve bu afişler hakkında ayrıntılı bilgiler de yer alıyor.

    Sayfada, arşiv niteliği olan ve ilk defa Sinematek.tv de yayınlanan 1965-1980 yıllarına ait  araştırma dosyaları, sinema doktora tezler ve  sinema makalelerine ulaşmak mümkün olacak.

    Filmler bölümünde ise sinema klasikleri ve eskilerden özel kısa filmler izlenebilecek.

    "sinematek.tv" projesi, sinema eserlerinin korunduğu, saklandığı, onarıldığı ve gösterimlerinin yapıldığı bir merkez olarak Fransa'daki Sinematek-"cinémathèque" fikrinin yeni iletişim teknolojilerinin yarattığı olanaklarla, dijital ortamda yeniden canlandırılmasını hedefliyor.

    Uluslararası İşçi Filmleri Festivali'nin de düzenleyicisi olan ve sinemayı alternatif ve daha özgürlükçü bir iletişim ortamı yaratmanın önemli bir unsuru olarak kabul eden Alternatif Medya Derneği bu projeyi yürütüyor.

    Derneğin hedefleri arasında arşivlerdeki 8mm, 16 mm kısa-belgesel filmleri  tekrar herkesin erişimine açmak, kişisel arşivlerden gönderilecek sinema ilgili bilgi ve fotoğrafları yayınlamak da var.

    https://www.facebook.com/sinematek.tv

    https://twitter.com/sinematektv

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow