hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hakkı Bulut: ''Sanatçılar siyasete alet edilmemeli'

    Hakkı Bulut: Sanatçılar siyasete alet edilmemeli
    expand

    Arabesk müzik sanatçısı Hakkı Bulut, müzisyen ve oyuncu Yavuz Bingöl'e yönelik tepkilere ilişkin, "Hiçbir sanatçının siyasete alet edilmemesi gerek. Dinleyiciler karşısında çok büyük prestij kaybı oluyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anadolu turnesi kapsamında Fethiye'de bir restoranda sahneye çıkan Hakkı Bulut, sonrasında bir alışveriş merkezinde sanatçı dostlarıyla yemek yedi. 15 günlük turne kapsamında Mersin ve Hatay'da da konser vereceğini söyleyen Hakkı Bulut, 70'inci yaş günü olan 3 Şubat 2015'te 60'ıncı albümünü piyasaya süreceğini anlattı. Bugüne kadar 1000 beste ve güfte yaptığını kaydeden Bulut, "Cenabı Allah ile içimden gelerek bir pazarlık yaptım. İnşallah 120 yaşına kadar devam edeceğim. Albümlerin sayısını 100'e çıkaracağım" dedi.

    ''İnternet diye bela çıktı''
    Yeni albümünün adını vermek istemeyen Hakkı Bulut, "İnternet diye bir bela çıktı. Seven de sevmeyen de albümün adını yazdığı zaman, daha albüm çıkmadan dinliyor. İnsanları aldatmamak için adını vermiyorum. Albümde 9 şarkı, bir de şiir var. Şiirin adı 'İster seve seve, ister söve söve'. Bir de kulüp tarzı hareketli müziklerden oluşan bir çalışma var. Türkiye'nin en iyi müzisyenleri kimse, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, onlarla çalıştım. 1 senedir devamlı turnelere, konserlere gidiyorum. Kazandığım tüm parayı bu albüme yatırdım. Maddi olarak internet yüzünden bir şey gelmez. Ancak milyonlar seviyor beni, onları yüzüstü bırakamam. 'İnternet çıktı' diye müzikten de vazgeçemem. Ömrüm var oldukça böyle devam edeceğim" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz Bingöl yorumu

    Kendisiyle yapılan röportajda "Tayyip Bey'in annesine küfredildi, o da Berkin'in annesini yuhalattı. Bu çok insani" sözleriyle tepki çeken Yavuz Bingöl'e yönelik tepkileri nasıl karşıladığı sorulan Hakkı Bulut, şöyle dedi:
    "Hiçbir sanatçının siyasete alet edilmemesi gerek. Dinleyiciler karşısında çok büyük prestij kaybı oluyor. Öte yandan da bir kesim baş tacı ediyor. Bu sanatçı için güzel bir olay değil. Ben yıllardır müzik yaparım, beste yaparım, güfte yaparım, halka sunarım. Benim işim bu. Siyasetle uğraşsam gider bir partiden adaylığı koyarım. Herhangi bir partiden de kabul edilirim. O iş benim işim değil. Beni mutlu etmez. Yavuz Bingöl iyi yaptı, kötü yaptı dememe gerek yok. En yakınlarına bakmak lazım. Annesine, babasına, kardeşlerine bakmak lazım. Herhalde onlardan daha fazla kimse de sevemez. O şekilde yorum yapmak lazım."

    ''1 hafta uyumam''
    "Teklif gelse Başbakanla türkü söyler misiniz ?" sorusuna ise Hakkı Bulut, "Ona bakarsan bir başka sanatçı da açılıma gidiyor. Açılımlarda dinleyicilerin yorumlarına baktığımız zaman, bir sanatçı olarak ben dayanamam. Öyle bir yorumu bana yapsalar 24 saat değil, 1 hafta uyuyamam. Herkesin bir yapısı vardır. Bir başkası dayanabilir" karşılığını verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow