hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Test: BMW 220d Coupe

    Test: BMW 220d Coupe
    expand

    BMW 1 Serisi Coupe’nin yerini alan 2 Serisi Coupe , arkadan itişli sedanlara özgü sürüş keyfi ve yüksek performansıyla kolay kolay inmek istemeyeceğiniz bir otomobil.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Arkadan itişli sportif coupe denildiği anda ilk akla gelen şüphesiz yüksek performans ve beraberinde getirdiği sürüş keyfi olur.

    İşte Alman otomobil üreticisi BMW de tam bu noktada sadece yollara değil, kalplere de hitap eden yepyeni bir otomobil tasarlamış. BMW 1 Serisi Coupe’nin yerini alan ve tamamen yepyeni bir model olan BMW 2 Serisi Coupe’nin 220d Coupe versiyonunu inceledik.

    İlk bakışta 3 Serisi’ni andırıyor olsa da 2 Serisi Coupe tamamen kendi tarzını ortaya koyan özel bir otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Aracın sportif tasarımı ön bölümde tampona entegre geniş hava girişleri, çift böbrek formundaki geleneksel ön ızgara, çift halkalı far bloğu ile destekleniyor. Yandan bakıldığında aracın kusursuz coupe formu meraklı bakışları üzerine çekmeye yetiyor.

    Test: BMW 220d Coupe

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kısa arka bölüm, uzun burun ve yine uzun dingil mesafesi sayesinde arkadan itişli bu sportif coupe üst düzey bir sürüş keyfini garanti ediyor. Arka kısım ise diğer bölümlere göre biraz daha sade kalmış. 4432 mm. uzunluğa, 1774 mm. genişliğe, 1418 mm.’lik yüksekliğe ve 2690 mm.’lik dingil mesafesine sahip araç bu ölçüleriyle yerine geçtiği 1 Serisi Coupe’den 72 mm. daha uzun, 32 mm daha geniş, 5 mm daha alçak ancak 30 mm daha uzun bir dingil mesafesine sahip. 1 Serisi Coupe’nin 370 litrelik bagaj hacmi de bu ölçülerle birlikte 20 litre artış göstererek, 390 litreye ulaşmış.

    Test: BMW 220d Coupe

    İç mekanda yine BMW’nin diğer modellerinden aşina olduğumuz bir ön panel ve orta konsol tasarımı bulunuyor. Yine orta konsolun en üst kısmında geniş ve renkli bir dijital ekran yer alıyor. Aracı diğer modellerden farklılaştıran unsurlar arasında ise direksiyon ve vites kulakçıklarından, kapı kollarına kadar kullanlıan krom kaplamalar. Bu sayede iç mekanda da dış tasarımdaki sportif etki fazlaıyla hissedilebiliyor. Aracın yanal destek sunan elektrikli sürücü ve ön yolcu koltuğu ayarlanabilen yan desteklerle oldukça iyi bir ergonomiye sahip. Ön bölümde rahat bir oturma pozisyonuna sahipken, arka koltuklar için bunu söylemek bir hayli güç. Uzun boylu yolcular için iniş ve binişlerde coupe tarzından dolayı sıkıntı yaşanabilirken, arka bölümde diz mesafesi de çok kısıtlı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Test: BMW 220d Coupe

    Test aracımızın kalbinde sıralı 4 silindirli 1995 cc hacminde turbo dizel bir ünite görev yapıyor. 4000 d/d’de 184 HP güç sunan motor, 1750 ile 2750 d/d aralığında kesintisiz olarak 380 NM gibi devasa bir tork değerine imza atıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7.1 saniyede gerçekleştiren otomobil, 230 km/s hıza ulaşabiliyor. 100 kilometrede ortalama 4.5 litre yakıt tüketen bu otomobilin size sunduğu sürüş keyfinin yanında tüketim değeri adeta bir hediye gibi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İyi bir görüş alanına sahip otomobilin motoru turbonun ve yüksek tork değerinin de etkisiyle alt devirlerden itibaren etkileyici bir güç sunuyor. Atak bir karaktere sahip motor, BMW’nin kendisini ispatlamış 8 kademeli Steptronic şanzımanının seri ve sarsıntısız geçişleriyle sürüş keyfini kesintisiz sunuyor. Arkadan itişin verdiği tepkiyle araç sert girilen virajlarda arkadan kayma eğilimi gösterse de zamanında devreye giren ESP’ninde yardımıyla araç şeridinden kolay kolay kopmuyor. Ancak bu tip bir araçta gerçek bir sürüş hissi yaşamak istiyorsanız EfficientDynamics teknolojisine sahip aracı gerekli olan sürüş modlarından birisine ayarlayabilirsiniz. Eco Pro, Comfort, Sport ve Sport+ seçenekleri arasında tercih yapabildiğiniz araçta Sport+ modu ESP’yi de devreden çıkardığı için keskin dönüşlerde bolca arkadan kayma yaşayabilirsiniz. Eğer bu işin uzmanı değilsenin veya iyi bir eğitim almamışsanız ESP’yi asla devreden çıkarmamanızı tavsiye ederim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Test: BMW 220d Coupe

    Aracın sertliği iyi ayarlanmış süspansiyonları konfor ve yol tutuş arasında mükemmel bir denge kuruyor. Ancak sürüş modlarına göre adaptif süspansiyonun ayarları da değişiyor. Yani ne kadar adrenalin o kadar sarsıntı demek burada daha doğru bir kelime olacak. Kısacası 220d Coupe, arkadan itişli sportif bir coupe olarak fiyatının karşılığını fazlasıyla veriyor.

    Önder Canözer 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow