hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    133 kiloluk Can, balonla zayıflayacak

    133 kiloluk Can, balonla zayıflayacak
    expand

    Denizli'de 133 kilo olan 24 yaşındaki Can Kurtcan'ın midesine, zayıflaması için devlet hastanesinde hava dolu balon yerleştirildi. Kurtcan, hedefinin 75 kiloya düşmek olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aşırı kilolu olması nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi'ne nefes almakta ve yürümekte zorlanma şikayetiyle başvuran 133 kilo ağırlığındaki Can Kurtcan'ın midesine, gastroenteroloji uzmanı Dr. Mehmet Alpua tarafından endoskopik girişimle 720 cc'lik, içi hava dolu balon yerleştirildi.

    Aynı gün taburcu edilen Kurtcan, yürümekte ve nefes almakta zorlandığı için hastaneye başvurduğunu, balonla midesinin ameliyat olmadan küçültüldüğünü söyledi. Yöntemin iştahının kapanarak kilo vermesini sağlayacağını söyleyen Kurtcan, hedefinin 75 kiloya inmek olduğunu belirtti.

    Operasyonu gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi gastroentereloji uzmanı Dr. Mehmet Alpua ise, 133 kilogramlık morbid obez hastaya ameliyatsız ve genel anestezi riski olmayan mide balonu uygulamasını yaptıklarını ve hastanın aynı gün işlemden sonra taburcu edildiğini söyledi.

    "Endoskopik operasyon 10 dakika sürdü"

    Alpua, "Aşırı kilolu hastamıza mide küçültme ameliyatının riskleri ve komplikasyonları anlattık. Ameliyatların geri dönüşü olmayan kalıcı anatomik kayıplar ve rahatsızlıklara kronik komplikasyonlara neden olabileceğini bunun yerine endoskopik olarak ameliyatsız ve genel anestezi riski olmayan mide balonu uygulamasını önerdik ve yaklaşık 10 dakika süren endoskopik bir girişimle hastamızın midesine içi hava dolu bir balon yerleştirdik. Hastamızın midesinin hacmini ameliyatsız olarak küçültmüş olduk. Bu işlem ile hastanın midesinde doluluk hissi oluşacak ve iştahında azalma olacak. Mide balonu işlemi geri dönüşü olan, hem anestezi hem de ameliyat riski olmayan bir işlemdir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mide balonu uygulaması kimler için risklidir?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow