hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aile hekimleri iş bıraktı, vatandaş doktorları haklı buldu

    Aile hekimleri iş bıraktı, vatandaş doktorları haklı buldu
    expand

    Aile hekimleri, çalışma saatleri ve nöbet sistemini protesto amacıyla bugün iş bıraktı.Adana’da muayene için aile sağlığı merkezlerine gelenler, geri dönmek zorunda kaldı. Yeni doğan bebeği kontrol için getiren baba, merkezin kapalı olduğunu görünce tepki gösterdi: “Çaldıkları paralarla doktorlara sağlık hizmeti yapmayı bırakmadılar" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adana’da muayene için aile sağlığı merkezlerine gelenler, geri dönmek zorunda kaldı. Yeni doğan bebeği kontrol için getiren baba, merkezin kapalı olduğunu görünce tepki gösterdi. Dertli adam, “Çaldıkları paralarla doktorlara sağlık hizmeti yapmayı bırakmadılar" dedi.

    Merkez Seyhan ilıesi Sucuzade Mahallesi’ndeki M. Yusuf Televi Aile Sağlığı Merkezi de aile hekimlerinin iş bırakma eyleminden dolayı kapısına kilit vurdu. Merkeze muayene olmak için gelenler, ya evlerine döndü ya da başka hastanelere gitmek zorunda kaldı. Eylemin ne için olduğunu öğrenenler ise doktorlara tepki göstermek yerine yaşananları haklı buldu.

    Yeni doğan çocuğunu tedavi için getiren bir kişi, merkezin kapalı olduğunu öğrenince tepki gösterdi. Genç adam ardından şunları söyledi: “Haklılar bu devlet o kadar bu milletin kanını emdi parasını çaldı ki, çaldıkları paralarla doktorlara sağlık hizmeti yapmayı bırakmadılar. Tayyip Erdoğan oğluna gemicikler alacağına biraz da devletine hizmet etsin. Halkın bu kadar parasını çalıp fakir edeceğine millete hizmete baksın. Şimdi doktorları suçlarlar. Birkaç gemicik daha alsın, az. 15 yılda aldığı bütün maaşları topluyorum aldığını topluyorum servetinin binde 1’i etmiyor. Nerden geldi bu para, bu halk soramıyor mu, milletvekilleri soramıyor mu bunu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkezin kapısına asılan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’nun açıklamasında ise şöyle denildi: Aile hekiminiz diyor ki; Aile hekimliği koruyucu hekimliktir. Gelecek nesiller için aile hekimliğine sahip çıkın. Kendi aile hekiminizden hizmet alabilmek için nöbetçi hekimi değil aile hekiminizi bulabilmeniz için aldığınız hizmetlerin aksamaması için 12 Aralık 2014 Cuma günü iş bırakma eylemi yapıyoruz. Maksadımız sesimizi duyurmak Bugün bize sahip çıkmanızı bekliyoruz.

    Birbiriyle akraba olan ünlüler

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow