hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelliler "fitness"le bedenlerini daha iyi kullanıyor

    Engelliler fitnessle bedenlerini daha iyi kullanıyor
    expand

    Yalova'daki Özel Eğitim Uygulama Okuluna devam eden bedensel engelli öğrenciler, fitness salonu açılmasıyla büyük gelişme kaydetti. Beden Eğitimi Öğretmeni Yeşil: "Yürüyemeyen, konuşamayan, bedensel ve fiziksel olarak gelişim gösteremeyen, psikomotor yani devinimsel dediğimiz, elleri bile çalışamayan öğrencilerimiz vardı. Fitness aletleriyle çalışmaya başladıktan bir süre sonra bazılarının yürüdüğünü, kollarını ve ellerini çalıştırabildiğini gördük" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yalova Özel Eğitim Uygulama Okulundaki bedensel engelli öğrencilerin, fitness aletleriyle çalışmaya başladıktan sonra bedenlerini daha iyi kullandığı hatta bazılarının yürümeyi, bisiklete binmeyi ve top atıp tutmayı başardığı görüldü. Okulun Beden Eğitimi Öğretmeni Ömer Sedat Yeşil, okul idarecilerinin bazı özel eğitimcilerle görüşerek, fitness salonu açılması halinde engelli çocukların gelişimine katkı sağlanacağı kanısına vardığını söyledi.

    Fitness aletleri temin edilerek okul bünyesinde salon açıldığını belirten Yeşil, "Yürüyemeyen, konuşamayan, bedensel ve fiziksel olarak gelişim gösteremeyen, psikomotor yani devinimsel dediğimiz, elleri bile çalışamayan öğrencilerimiz vardı. Fitness aletleriyle çalışmaya başladıktan bir süre sonra bazılarının yürüdüğünü, kollarını ve ellerini çalıştırabildiğini gördük" dedi. Yeşil, ana sınıfından lise son sınıfa kadar eğitimlerini sürdüren engelli öğrencilerin, fitness salonundan yararlandığını anlattı.

    Sosyal becerileri de gelişiyor

    Okulun 3'üncü Kademe Zihin Engelliler Öğretmeni Aslı Çelen ise fitness salonunun, engelli çocukların sosyal becerilerinin gelişmesine büyük katkı sağladığını vurguladı.Zihinsel ve fiziksel engellilere ayrı eğitimler verdiklerini aktaran Çelen, şunları kaydetti: "Bölümlerimizi ve çocuklarla çalışma alanlarımızı kaba motor becerileri, ince motor becerileri, dil gelişimi ve bilgisel beceriler diye alanlara ayırıyoruz. Fitness salonunun bize yararı, kaba motor ve ince motor becerilerinde oldu. Okuma yazma öğrenecek bir öğrencinin öncelikle kalem tutması gerekir. Bu, ince motor beceridir. İnce motor becerilere de fiziksel yardımla devam edilir. Fitness salonunda bu tarz beceriler çalışılmaktadır, çocuklara bu gibi faydası olmaktadır. Bunların yanında bilgisel becerilere de faydası olmaktadır."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öğrencilerden Burak Mutlu'nun annesi Lale Mutlu da fitness aletleri sayesinde oğlunun daha iyi yürüyebildiğini bildirdi. Okulda öğrencilerin sosyal yaşantıyı da öğrenip kaynaştığını dile getiren Mutlu, "Yıllardır çocuklarımızın yapamadığı şeyler, bu fitness salonunda başarılıyor. Fitness salonunda bisiklete binmeyi, koşu bandında yürümeyi, top atıp tutmayı, basketbol oynamayı öğreniyorlar. Bütün okullarda çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmesi için böyle fitness salonlarına ihtiyaç var" dedi.

    2015'te çıkacak en iyi 25 oyun 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow