hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erkeklerin son kullanma tarihi

    Erkeklerin son kullanma tarihi
    expand

    Bilim adamlarına göre yaşça olgunluğa erişmiş kadınların daha genç erkekleri tercih ettiği “puma” adı verilen olgunun temelinde biyolojik nedenler var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Araştırmacılar ortaya attıkları yeni bir teoriyle , 47 yaşındaki Sam Taylor Wood, 51 yaşındaki Demi Moore ve 56 yaşındaki Madonna gibi olgun kadınların yarı yaşlarındaki erkekleri tercih etmelerinin nedeninin açıklanabileceğini öne sürdüler. Montreal McGill Üniversitesi’nden Michael Dahan, “Bizim hipotezimize göre genç kadınlarda yumurta, spermedeki bozuklukları giderebiliyor. Spermler genelde genetik maddeyi ulaştırma aracıdır ama yumurtalar karmaşık oluşumlardır. Biz genç kadınlarda yumurtaların spermlerdeki genetik madde bozukluklarını düzeltebileceğini düşünüyoruz. Ama kadınlar 40 yaşına ulaştıklarında bu artık geçerli olmuyor. Bu da daha olgun kadınların daha genç erkeklerle birlikte olmak istedikleri “puma” olgusu adı verilen olaya biyolojik bir açıklama getiriyor” dedi.

    Amerikan Üreme Tıbbı Derneği’nin Hawai’deki yıllık toplantısında sunulan çalışma, kırklı yaşlarında çocuk sahibi olmak isteyen 631 kadın üzerinde yapıldı. Bilim adamları, kadınların çocuk sahibi olup olamamalarında erkek partnerlerinin yaşının önemli rol oynadığını belirlediler. Erkek partnerleri ortalama olarak 43.5 yaşa ulaşan kadınların çocuk sahibi olma şansları büyük oranda azalırken, 50 yaş üzerindeki erkeklerin sperm kalitesinin bozulduğu belirlendi.

    Dr Dahan, “Eğer kadın 37 yaşındaysa, erkeğin yaşı o kadar önemli değil. Ama kadın 40’a ulaştığında, erkeğin yaşı da önemli hale geliyor. 40’lı yaşlardaki kadınların mümkün olduğunca genç erkeklere ihtiyacı var” dedi.

    Karikatüristlerin gözünden kadın-erkek ilişkileri

    Erkeklerin yataktaki 7 korkusu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow