hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başından aşağı bir kova buz döken ünlüler

    Başından aşağı bir kova buz döken ünlüler
    expand

    Sinir sistemi hastalığı "amiyotropik yanal skleroz"a (ALS) dikkati çekmek amacıyla başlayan baştan aşağı buzlu su dökme kampanyasına spor dünyasından da birçok isim katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin kuzeyinde "ALS için başından aşağı bir kova buzlu su dök" sloganıyla başlayan kampanya, sosyal paylaşım platformları sayesinde kısa sürede yayıldı. Kampanyaya göre, katılımcı ya ülkesinde bulunan ALS derneğine bağış yapıyor ya da başından aşağı bir kova buzlu suyu döküyor.

    Katılımcının çağrıda bulunduğu 3 kişi de 24 saat içinde başından aşağı buzlu su dökmek veya bağış yapmaktan birini tercih ediyor.

    Arda Turan Burak Yılmaz'a meydan okudu!

    Microsoft kurucusu Bill Gates, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, yapımcı ve yönetmen Steven Spielberg, aktrisler Jessica Alba, Eva Longoria, Jessica Biel, aktörler Mickey Rourke, Russell Crowe, Hugh Jackman, komedyen Conan O'Brien, şarkıcılar Jennifer Lopez, Jon Bon Jovi, Chris Brown, Taylor Swift, Justin Timberlake, Lady Gaga gibi ünlü isimlerin destek verdiği kampanyaya, spor camiasından da birçok kişi katılıyor.

    Son olarak Türk futbolcular Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın da katıldığı "Bir kova buz kampanyası"nda şu sporcular yer aldı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlüler neden buz dolu kovayı başlarından aşağı döküyorlar?

    Futbol: Cristiano Ronaldo, Neymar, Felipe Melo, Rio Ferdinand, Marco Reus, David Alaba, Daniel Alves, Vincent Kompany, Mario Götze, Paul Scholes, Darren Fletcher

    Basketbol: ABD Milli Takımı, Kobe Bryant, Lebron James, Kevin Durant, Russell Westbrook, Carmelo Anthony

    Tenis: Caroline Wozniacki, Angelique Kerber, Sloane Stephens, Victoria Azarenka, Milos Raonic.

    Burak Yılmaz Arda Turan'ın meydan okumasına yanıt verdi

    Felipe Melo da kampanyaya destek oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow