hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YouTube ve Twitter'a erişim engellendi

    YouTube ve Twittera erişim engellendi
    expand

    Cumhuriyet Savcılığı'nın kararıyla Twitter ve YouTube'a erişim engellendi. Kararın gerekçesinin "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntüleri" olduğu belirtiliyor. Facebook'a da benzer bir yasak geldiği ancak içeriklerin kaldırılması nedeniyle yasağın uygulanmadığı öğrenildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Twitter ve YouTube'a erişilemezken TİB'in TİB’in Erişim Engelleme Karar Sorgulama ekranlarında bir karar yayınlanmadı.

    Hürriyet Dünyası'na açıklama yapan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti. 

    Erişimin engellenmesine ilişkin mahkeme kararında, "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin" ile başka internet adresinde de yayınlanmasının tespiti halinde, ilgili yayınların öncelikle içerikten çıkarılmasına, bunun mümkün olmadığı durumlarda, erişimlerin engellenmesine karar verildi" ifadeleri kullanıldı.

    BTK Başkanı Tayfun Acarer ise Hürriyet Dünyası'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada Facebook'un ilgili içerikleri kaldırması dolayısıyla Facebook'a olan yasağın kalktığını kaydetti. Acarer, YouTube ve Twitter’a erişime engellendiğini ise doğruladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reuters'a bilgi veren bir sektör kaynağı ise "Erişimin tekil mahkeme kararları nedeniyle engellendiğini görüyoruz. Facebook için de benzer karar vardı ancak bu mecra şu an itibariyle erişime açılmış durumda" dedi.

    Twitter'dan ilk açıklama

    Twitter, konuya ilişkin ilk açıklamasını Policy hesabından yayınladığı tweet’lerle yaptı. Halihazırda VPN servisi kullanıcılarının aşağıda görebileceği gibi, Twitter, hizmetinin Türkiye’de kesintiye uğradığını ve kullanıcıların en kısa sürede Twitter’a tekrar erişebilmesini sağlamak için çalıştığını söylüyor.

    Kalın erişimin engellenmediğini söyledi

    Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter ve YouTube'a erişimin engellenmesiyle ilgili açıklama yaptı. Kalın 'Şu anda erişimin engellenmesi söz konusu değil. Savcılığın talebi gelmiş. Şehit edilen savcının görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgili bir konudur' dedi.

    Geçen yıl yine 20 Mart ve 27 Mart tarihlerinde Twitter ve YouTube yine engellenmişti.

    "İnternet fiyatları düşecek"

    Teknoloji bağımlısı çocuklarla baş etmenin 10 altın kuralı!

    Mahkeme kararı:

    YouTube ve Twittera erişim engellendi
    YouTube ve Twittera erişim engellendi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow