hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anadolu Efes - Olympiakos: 84-70

    Anadolu Efes - Olympiakos: 84-70
    expand

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu F Grubu beşinci hafta maçında Yunanistan'ın Olympiakos ekibini 84-70 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sonuçla grupta üçüncü galibiyetini elde eden lacivert-beyazlı takım, Top 16 turunda İstanbul'a yenilgisiz gelen Yunan ekibine de ilk mağlubiyetini tattırdı.

    Karşılaşmaya iyi başlayan Anadolu Efes, Janning ve Perperoglou'nun üç sayılık basketleriyle, 4. dakikada 8-4 öne geçti. Ancak hücumda top kayıpları yapan lacivert-beyazlı takım karşısında üst üste basketlerle 7-0'lık seri yakalayan Olympiakos, 6. dakikada üstünlüğü ele geçirdi: 8-11. Anadolu Efes, Lasme ve Krstic'in sayılarıyla oyuna dönerken, Mantzaris'in etkili bir mücadele sergilediği Yunan ekibi, ilk periyodu 18-17 üstün geçti.

    Kadınları kıskandıran güzeller

    İkinci periyodun ilk bölümünde savunmada bocalayan rakibi karşısında Krstic ve Bjelica ile boyalı alanda sayılar üreten Anadolu Efes, 13. dakikada 27-23 öne geçti. Ancak Hunter'in oyuna dahil olmasıyla savunmasını toparlayan Olympiakos, dış atışlardaki yüzdeli oyunuyla tekrar üstünlüğü ele geçirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Savunma ribaundlarında zayıf kalan Anadolu Efes, zor basketlerle oyununu dengede götürmeye çalışırken, konuk takım Lafayette'nin son saniyede attığı üçlükle soyunma odasına da 40-37 önde gitti.

    Maçın ikinci yarısına sert savunmayla başlayan ve 5 dakikayı aşkın sürede rakibine sadece 3 sayı şansı tanıyan Anadolu Efes, Lasme ve Perperoglou ile bulduğu sayılarla, 26. dakikaya 45-43 önde girdi. Baskılı mücadelesiyle rakibinin oyun düzenini bozan lacivert-beyazlı takım, Doğuş ve Krstic ile pota altında sayı üretmeye devam etti ve son periyoda 57-52 önde üstün girdi.

    Final periyoduna çok etkili başlayan Anadolu Efes, Janning, Krstic ve Draper ile bulduğu 7-0'lık seriyle, 32. dakikada farkı 12 sayıya (64-52) çıkardı.

    Öğrencilerin güldüren sınav cevapları

    Oyun disiplininden tamamen kopan rakibi karşısında dış atışlarda Draper, Janning ve Heurtel ile üst üste basketler kaydeden lacivert-beyazlı takım, 36. dakikada farkı 18 sayıya (73-55) çıkardı. Kalan sürede de etkili performansını sürdüren Anadolu Efes, karşılaşmadan 84-70 galip ayrıldı.

    Anadolu Efes, dış atışlarda kullandığı 18 atışın 9'unda isabet sağlarken, konuk takım 21 atışın 9'unu sayıya çevirdi.

    Lacivert-beyazlı ekipte, 14 sayıyla maçın en skorer adamı olan Draper, üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 4 atışta da isabet sağladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Google Earth'te bulabileceğiniz 28 çılgın görüntü!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow