Banvit kazandı, Pınar Karşıyaka kaybetti

EuroCup 5. hafta karşılaşmalarının son gününde Banvit parkeden galibiyetle ayrılırken, Pınar Karşıyaka Rusya deplasmanında mağlup oldu.
Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası E Grubu 5. maçında, Banvit, sahasında Rusya'nın Krasny Oktyabr takımı 90-75 mağlup etti.
Karşılaşmaya, Rowland, Simmons ve Mejia'ın sayılarıyla başlayan Banvit, Rus ekibinden, Cousin, Culpeper, Ponkrashov ve Victor'un sayılarına cevap veremeyince, 4. dakika 10-10 eşitlikle geçildi. Pota altında top kayıpları yaşayan Banvit karşısında, Krasny Oktyabr, Culpepper ile sayılar buldu ve periyodun son iki dakikasına girilirken skoru 14-15 lehine çevirdi. İlk çeyrek konuk takımın 20-18 üstünlüğüyle tamamlandı.
İkinci periyoda iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Krasny Oktyabr Likholitov ve Zamanskiy ile boyalı alanda başarılı olurken, 12. dakika, Davis ve Şafak'ın sayılarıyla Banvit'in 26-25 üstünlüğüyle geçildi. Banvit potayı Davis ile zorlarken, konuk ekip Culpepeper ve Ponkrashov ile bulduğu sayılarla 15. dakikayı 34-30 üstün geçti. Türk ekibi, Davis, Dragicevic ve Can Maxim ile 18. dakikada skoru tekrar eşitledi. Son dakikalarda Banvit'te Rowland'ın gayreti etkili olmadı ve konuk ekip devreyi 40-41 önde bitirdi.
Üçüncü periyoda Banvit, Veremeenko, Rowland, Krasny Oktyabr ise Cousin ve King ikilisinin sayılarıyla başladı. 24. dakika Veremeenko'nun pota altından bulduğu basket ile 51-47 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle geçildi. Veremeenko, Rowland ve Mejia ile 27. dakikada 8 sayılık farkı yakalayan Banvit, periyodu 65-55 üstünlükle tamamladı.
Son periyoda konuk takım Ponkrashov, Culpepper ve Travis'in basketleriyle başladı. 33. dakikada 8-0'lık seri yakalayan konuk takım, farkı iki sayıya indirerek skoru 65-63 yaptı. Sert savunmasıyla rakibine fazla sayı şansı vermeyen Banvit, Mejia, Veremeenko ve Rowland ile bulduğu sayılarla son beş dakikaya 75-66 önde girdi. Mejia ve Veremeenko ile 11-0’lık seriyi yakalayan Banvit son 4 dakikayı 14 sayı farkla 80-66 önde geçti. Ev sahibi ekip karşılaşmanın sonuna kadar üstünlüğünü korudu ve müsabakadan 90-75 galip ayrıldı.
Lokomotiv Kuban 75-63 Pınar Karşıyaka
Basketbolda, ULEB Avrupa Kupası F Grubu'nda Pınar Karşıyaka, deplasmanda Rusya'nın Lokomotiv Kuban'a 75-63 yenildi.
Krasnodar kentinde yapılan karşılaşmada, ilk çeyreği 21-20 önde bitiren ev sahibi ekip soyunma odasına da 39-25 üstün girdi. Üçüncü periyodu 55-45'lik üstünlükle geçen Lokomotiv Kuban, müsabakayı da 75-63 kazandı.
Karşılaşmada, Pınar Karşıyakalı Diebler 24 sayı üreterek, en skorer isim oldu. Ev sahibi takımda ise Delaney 19 sayılık performansıyla galibiyette büyük bir rol oynadı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
THY EuroLeague'de Final Four heyecanı başlıyor
Cedi Osman'ın 19 Mayıs paylaşımına Yunanistan'da büyük tepki!
EuroLeague Dörtlü Final (Final Four) Maçı Ne Zaman? Final Four’a Kalan Takımlar ve Final Maçı Tarihi!
Ergin Ataman'dan kendisine tepkili Anadolu Efes taraftarları hakkında açıklama!
Anadolu Efes son maçta EuroLeague'e veda etti! Panathinaikos, Fenerbahçe Beko'nun rakibi oldu...