hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cedi Osman kimdir?

    Cedi Osman kimdir
    expand

    Cedi Osman 8 Nisan 1995'te Makedonya, Ohrid'd edoğdu. Anadolu Efes forması giyen basketbolcu, oyun kurucu pozisyonunda görev yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kariyeri

    Bosna Hersek ekibi, KK Bosna takımında 6 yaşında basketbol kariyerine başladı. Anadolu Efes SK, altyapısına gelişi 2007 senesinde gerçekleşti. İlk önce küçük takım ile lacivert beyazlı formayla tanışan Cedi, bu takımın ardından Anadolu Efes'in yıldız ve genç takım kategorilerinde de mücadele etti. 2010 yılında takımıyla beraber Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası'nı kazanan Cedi, 2011-12 sezonunda Anadolu Efes'in pilot takımı olan Pertevniyal'de a takımda oynamaya başlayarak 2. Lig'de mücadelesini sürdürdü. 2013 FIBA 18 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda takımıyla kazandığı şampiyonluktan sonra, 2013-14 sezonunda Anadolu Efes A Takımı'nda forma giymeye başlayan Cedi, 2014 yılında düzenlenen FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda takımıyla beraber altın madalyaya uzandı. Bu turnuvada maç başına 13.7 sayı üreterek takımın en skorer ismi olan 19 yaşındaki oyuncu, gösterdiği performansla turnuvanın en iyi beşine seçilirken, organizasyonun da en değerli oyuncusu ödülüne (MVP) layık görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başarıları

    2009-10 sezonunda Anadolu Efes ile Yıldız Takım kategorisinde Türkiye Yıldız Erkekler Basketbol Şampiyonası şampiyonluğunu, 2011-12 sezonunda da Pertevniyal ile Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası şampiyonluğu'nu elde etti. 2014 FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda turnuvanın en iyi 5'ine seçilidi ve ayrıca turnuvanın en değerli oyuncusu unvanını aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow