hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ergin Ataman: "Sıra dışı bir galibiyet"

    Ergin Ataman: Sıra dışı bir galibiyet
    expand

    Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker karşısında sıra dışı bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ataman, bu sezon yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle sadece 6 oyuncuyla mücadele ettikleri ve sarı-lacivertli ekibi 92-88 yendikleri derbiyle ilgili AA muhabirine açıklamada bulundu.

    Cezalı olduğu için takımın başında yardımcısı Yağızer Uluğ'un bulunduğunu hatırlatan Ataman, şunları kaydetti:

    "Sahaya çıkan 6 oyuncumuz müthiş bir efor sarf etti. Oyuncularımızın mücadelesini tarih yazacak. Bu, çok büyük bir başarı. Fenerbahçe Ülker çok güçlü bir takım. Bu sezon Avrupa Ligi şampiyonluğunun en önemli adaylarından birisi ama taraftarımızın önünde oyuncularımız gurur meselesi yaptı. Yağızer Uluğ da takımı çok iyi yönetti. Taraftar inanılmaz bir destek verdi. Çok önemli bir derbi galibiyeti. Derbi haftasında futbolda aldığımız şansız mağlubiyet sonrası Galatasaray camiasına bu mutluluğu tattırmak bizim için çok anlamlıydı. Zamanlama açısından çok güzel bir galibiyet oldu."

    İspanya La Liga puan durumu

    - "Mental gücün fiziğe yansımasını ispat ettiler"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergin Ataman, Fenerbahçe Ülker karşısında bazı oyuncuların maçın tamamında sahada kaldığını, diğerlerinin ise çok az dinlendiğini kaydetti.

    "Bu, Avrupa ve dünya basketbolunda sıra dışı bir galibiyet" diyen Ataman "Bunu tamamen mental ve psikolojik güce bağlıyorum. Basketbolcularımız mental gücün fiziğe yansımasını ispat etti. Bu, basketbol literatüründe yer alabilecek bir şey. Demek ki ihtiyaç olduğunda bir oyuncu bu kadar üst seviyede performans gösterebiliyor" diye konuştu.

    Galatasaray Kulübü yönetiminin oyuncuların performansını takdir edeceğini dile getiren Ataman, "Yönetimin de oyuncuların bu olağanüstü çabasını takdir edeceğini yüzde 100 biliyorum. Yönetim bir gayret içerisinde. Sorunların çözüleceğine inanıyorum. Bu konuda yönetimin ciddi çalışmalarını görüyorum" ifadelerini kullandı.

    Tecrübeli antrenör, sarı-kırmızılı taraftarların kendisine gösterdiği destekten dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Galatasaray taraftarlarının bu desteği benim için çok özel. Şu ana kadar hem mutlulukları hem zorlukları birlikte paylaştık. Son iki ay benim için kişisel anlamda zor geçen bir dönemdi. Taraftarlarımızın bu süreçte vermiş oldukları inanılmaz destek beni ayakta tuttu ve dik durmaya devam etmemi sağladı."

    İtalya Serie A puan durumu

    - "Son ana kadar şampiyonluk yarışında var olacağız" Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Ligi'nde son ana kadar şampiyonluk mücadelesi vereceklerini dile getirerek, şunları söyledi:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Avrupa Ligi'nde çeyrek final şansımız kalmadı ama 5 tane üst düzeyde prestij maçı oynayacağız. Kadromuz çok dar. Avrupa Ligi'nde bu kadroyu fazla hırpalamadan daha çok genç oyuncularımıza şans verip, tecrübe kazandırmaya çalışacağız. Özellikle ligde yukarı çıkmaya çalışacağız. Cumartesi günü Beşiktaş İntegral Forex derbisi var, deplasmanda oynayacağız. Bugün dinlenip yarından itibaren hazırlıklarımıza başlayacağız. Galatasaray Liv Hospital son ana kadar şampiyonluk yarışında var olmaya devam edecektir. Ancak öncelikle play-off'lara şu anda bulunduğumuzdan daha iyi bir yerden girmek istiyoruz. Sonuçta şampiyon play-off'larda belli olacak."

    Kadrolarına takviye yapma gibi bir şanslarının olmadığını vurgulayan Ataman, "Şu anda yabancı haklarımız dolmuş durumda. Ligde Türk oyuncu transfer dönemi de bitti. Sadece yurt dışında oynayan Türk oyuncu transferi açık ama böyle serbest bir oyuncu yok. Bu nedenle bu sezon için transfer imkansız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Brugge - Beşiktaş maçına İskoç hakem

    - "Göktürk'ü kazanmak istiyorum"

    Ergin Ataman, ligde 8 Şubat'ta oynadıkları NSK Eskişehir Basket maçının ardından tokat attığı ve sonrasında kadro dışı bıraktığı genç oyuncu Göktürk Ural'ı kazanmak istediğini söyledi.

    Göktürk'ün yaklaşık bir aydır genç takımla çalıştığını dile getiren Ataman, "Göktürk genç bir oyuncu, onu kaybetmek değil, hatalarından ders almış olarak kazanmak istiyorum. Son bir aydır genç takım ile çalışıyor. Bugün genç takım hocalarından çalışmalarıyla ilgili bir rapor alacağım. Oradan gelecek rapora göre de teknik ekibimle durumu değerlendireceğim ve bu hafta içinde karar vereceğim" değerlendirmesinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow