hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe, Galatasaray ve Efes'in ligden çekilmesi gerekecek!

    Fenerbahçe, Galatasaray ve Efesin ligden çekilmesi gerekecek
    expand

    Kulüpler düzeyinde basketbolun Avrupa’daki organizasyonu olan Euroleague, 2019 veya 2020’de ‘kapalı lig’ haline gelecek. Buraya katılan kulüpler, ulusal liglerde oynamayacak ve böylelikle gerçek bir Avrupa Ligi oluşturulacak. Bu ligde halen Fenerbahçe Ülker, Galatasaray Liv Hospital ve Anadolu Efes mücadele ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Basketbolda her geçen gün büyüyen pazar, Avrupa’da kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyon olan Euroleague’i yeni bir oluşuma yöneltti.

    Fransa Basketbol Federasyonu Jean Pierre Siultat, kişisel Twitter hesabından yayınladığı mesajda, Euroleague’in 2019 veya 2020 yılında kapalı bir lige dönüşeceğini duyurdu.

    Buna göre Euroleague organizasyonuna katılmaya hak kazanan takımlar, ulusal liglerinden ayrılacak, böylelikle gerçek bir Avrupa Ligi oluşturulacak.

    Anadolu Efes turnuvaya kötü başladı

    Euroleague yetkilileri bu yapılanmanın sonucunda, organizasyona katılan kulüplerin tıpkı futboldaki UEFA şampiyonlar ligi gibi, yüksek miktarlarda gelir elde edeceğini umuyor. Bu sayede Euroleague’de yer alan takımlar arasındaki güç dengesinin de kapanması amaçlanıyor.

    Euorelague yönetimini bu tarihi karara yönelten diğer sebep ise, kendi liglerinin en iyileri olan Euroleague takımlarının, ulusal liglerdeki zayıf rekabet ortamından şikayetçi olmaları. Özellikle oyuncular, ulusal liglerde zayıf takımlarla oynadıkları ‘sonucu önceden belli ’ maçlar için her hafta saatlerce yolculuk yaptıklarını ve bu yüzden boşu boşuna yorulduklarını ifade ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amerika dizi savaşlarında yeni sezon başladı

    Euroleague yöneticileri, en geç 2020 yılında uygulamaya geçireceği bu proje sayesinde mevcut sorunların ortadan kalkacağını ve basketbolun daha da gelişeceğini söylüyor.

    Halen 24 takımın yer aldığı Euroleague’in isim sponsorluğunu Turkish Airlines yapıyor. Ligde Türkiye’den Anadalu Efes, Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital mücadele ediyor.

    Yurtdışında ev al, oturma izni ve vatandaşlığı kap!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow