hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker Panathinaikos'a acımadı

    Fenerbahçe Ülker Panathinaikosa acımadı
    expand

    Fenerbahçe Ülker, Basketbol THY Avrupa Ligi C Grubu 8'inci hafta maçında Yunanistan'ın Panathinaikos takımını, 84-62 yendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Deplasmandaki ilk maçta rakibine 18 sayılık farkla 91-73 yenilen Fenerbahçe Ülker, iç sahadaki mücadeleyi 22 sayı farkla kazanarak, ikili averajda avantajı lehine çevirdi. Sarı-lacivertliler ligde 8'inci maçında 6'ncı galibiyetini elde etti. Panathinaikos ise 3'üncü yenilgisini aldı. Fenerbahçe Ülker bu galibiyetle C Grubu'ndaki mücadelede 2'inci sıraya yükseldi.

    İlk dakikalarda hızlı hücumlarda Wright'ın sayılarıyla 4-0 öne geçen Panathinaikos karşısında Semih Erden ve Preldzic'in üst üste basketleriyle 3. dakikada 5-4 öne geçen Fenerbahçe Ülker, ilk çeyreğin büyük bölümünü önde götürdü. 5. dakikayı da12-8 önde geçen sarı-lacivertli takım, farkı artırabileceği dakikalarda atışlardan yararlanamadı. Konuk ekibin 9. dakikada Slaughter'in üçlüğüyle 16-16 eşitliği sağladığı mücadelede, ilk periyot da 18-18 berabere tamamlandı.

    Savunmaların ve isabetsiz atışların ön plana çıktığı ikinci periyotta ilk sayı 14. dakikada Fenerbahçe Ülker'de Hickman'dan gelirken (20-18), konuk ekip Gist ile 15. dakikada skoru 20-20 eşitledi. Aynı dakika içinde Melih ve Hickman ile üst üste üç sayılık basketler bulan Fenerbahçe Ülker, 15. dakikayı 26-20 üstün geçti. 16. dakikada Vesely'nin sayısıyla 31-22'lik skorla 9 sayı öne geçen sarı-lacivertli takım karşısında konuk ekip, Sloughter ve Charalampopoulos ile bulduğu üç sayılık basketlerle farkın daha da açılmasına izin vermedi. İlk yarı 36-32 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle sona erdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zalgiris Kaunas - Anadolu Efes: 57-66

    Fenerbahçe Ülker, rakibi karşısında üçüncü periyotta müthiş bir performans ortaya koydu. Çeyreğin ilk dakikalarında Goudelock'un üç sayılık basketleriyle rakibine üstünlük kuran sarı-lacivertliler, periyodun ortalarından itibaren de pota altında Semih Erden'in etkili oyunuyla sayılar üretti. Bjelica, Hickman ve Semih'in sayılarıyla farkı arttıran sarı-lacivertliler, 29. dakikada Goudelock'un üç sayılık basketiyle 20 sayılık farkı (65-45) yakaladı. Aynı dakikada Bogdanovic'in faul atışlarıyla farkı 22 sayıya kadar (67-45) çıkaran Fenerbahçe Ülker, son bölüme 67-48 önde girdi.

    Son çeyrekte farkı 20 sayı seviyesinde tutan Fenerbahçe Ülker, mücadeleyi 84-62 kazandı.

    Sakıncalı bulunan 100 reklam!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow