hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe Ülker'de 4 oyuncuyla yollar ayrıldı

    Fenerbahçe Ülkerde 4 oyuncuyla yollar ayrıldı
    expand

    Fenerbahçe Ülker, Bo McCalebb, Linas Kleiza, Barış Ermiş ve İlkan Karaman ile yollarını ayırdığını açıkladı.Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Takımımız Fenerbahçe Ülker, yeni sezon yapılanması doğrultusunda, geride bıraktığımız sezonlarda sarı lacivertli formayı başarıyla terleten Bo McCalebb, Linas Kleiza, Barış Ermiş ve İlkan Karaman ile yollarını ayırmıştır. Fenerbahçe Ülker formasını iki sezon boyunca özveriyle terleten ve 2013-2014 sezonunda elde edilen Beko Basketbol Ligi şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Bo McCalebb'a, Litvanya basketbolunun yetiştirdiği en önemli yıldızlardan biri olan, yetenekleri ve tecrübesiyle takımımıza çok şey katan Linas Kleiza'ya, ülkemizin değerli oyun kurucularından biri olan Barış Ermiş'e, formamızı terlettiği süre zarfında taraftarlarımızın sevgisini kazanan İlkan Karaman'a ayrı ayrı teşekkür eder, kariyerlerinin bundan sonraki dönemlerinde kendilerine başarılar dileriz."

    Ricky Hickman, Fenerbahçe Ülker'de

    Basketbolda yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi'nde geride kalan 2013-2014 sezonunun şampiyonu Maccabi Electra'nın oyun kurucusu Ricky Hickman'ı kadrosuna kattı.

    Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, 28 yaşında ve 1.89 metre boyundaki ABD'li oyuncuyla iki yıllık sözleşme imzalandı.

    Hickman'ın her iki oyun kurucu pozisyonunda da başarıyla forma giyebildiği belirtilen açıklamada, "Topu yönlendirebilmesi, çabukluğu, enerjisi ve parkedeki istikrarıyla dikkati çeken Ricky Hickman, çembere çok güçlü bir şekilde gidebiliyor. Hickman, Zeljko Obradovic yönetiminde büyük hedefler peşinde koşacak Fenerbahçe Ülker'in 2014-2015 kadrosunda yer alacak. Hickman'a 'hoşgeldin' der, sarı lacivertli forma altında başarılarla dolu sezonlar dileriz" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ricky Hickman'ın, İsrail temsilcisinin 2013-2014 sezonu şampiyonluğuna önemli katkı sağladığı vurgulanan açıklamada, Hickman'ın, dörtlü final maçlarında ortaya koyduğu performansla, THY Avrupa Ligi'nin en değerli oyuncularından biri olduğunu kanıtladığı ifade edildi.

    THY Avrupa Ligi'nde, Maccabi Electra formasıyla 2012-2013 sezonunda 27 maçta 13.5 sayı, 3.1 asist, 2.7 ribaund ve 1.4 top çalma istatistikleri yakalayan Hickman, geçen sezon ise 12.2 sayı, 2.7 asist, 2.6 ribaund ve 0.8 top çalma ortalamalarına ulaştı.

    Hickman, 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Gürcistan pasaportuyla mücadele etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow