hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'yi Goudelock uçurdu!

    Fenerbahçeyi Goudelock uçurdu
    expand

    Fenerbahçe Ülker, THY Euroleague C Grubu 5. hafta maçında Bayern Münih'i 93-86 mağlup etti. Andrew Goudelock, 10 üçlükle Euroleague tarihinde bir maçta en çok üçlük atan oyuncu oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Ülker, Bayern Münih'i THY Euroleague C Grubu 5. hafta maçında Andrew Goudelock'ın 13'te 10 üçlükle rekor kırdığı akşamda 93-86 mağlup etti. Goudelock mücadeleyi 34 sayıyla tamamladı.

    Bayern Münih hücumuyla başlayan karşılaşmanın ilk 1 buçuk dakikası sonuç alınamayan atışlarla geçildi. Fenerbahçe Ülker, konuk olduğu Bayern Münih deplasmanında ilk sayılarını Oğuz Savaş'la buldu. Kısır başlayan periyotta ilk 4 dakika itibariyle oyunun kontrolü Fenerbahçe'deydi. İlk periyodun ikinci bölümünde ise karşılıklı 3 sayılık atışlar geldi ve ilk periyot 22-19'luk Bayern Münih üstünlüğüyle geçildi.

    Temsilcimiz ikinci çeyreğe hızlı başlamak istedi ama istediği hücum organizasyonunu sağlayamayınca top kaybı yapmış oldu. Heiko Schaffartzik'in özellikle ilk periyodun sonlarındaki etkili oyunuyla önde olan ev sahibi, ikinci çeyreğe de takımına katkı yaparak başladı ama Bojan Bogdanovic'ten hemen cevap geldi. Staiger'in 3'lük atışında ribaundu alan Emir Preldzic harika pasıyla topu Bogdanovic'le buluşturdu ve Sırp basketbolcu Fenerbahçe'ye pota altından 2 sayı daha kazandırdı. İkinci periyod çoğunlukla iki takımın da yüksek üçlük yüzdesiyle yaptığı atışlarla geçildi. Fenerbahçe'de Goudelock, Bogdanovic ve Vesely performanslarıyla göz dolduran oyuncular oldu. 3 oyuncu ilk yarıyı 41 sayıyla tamamladı. İlk yarı sonunda Fenerbahçe Ülker 13'te 8 üçlük atarken, Bayern Münih 13'te 7 üçlük basket kaydetti. Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı 6 sayı farkla 50-44 önde tamamladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Van der Vaart'ın eski eşi Londra'da poz verdi

    Fenerbahçe Ülker ikinci yarıya Oğuz Savaş'ın basketiyle başladı, asist Bogdanovic'ten geldi. Bayern Münih'te Micic, performansıyla farkın açılmasını engellerken Goudelock, yüksek üçlük atış yüzdesiyle yine periyoda damga vuran isim oldu. Bjelica ise 3. çeyrekte önemli rol oynayan bir diğer oyuncuydu. Bayern Münih, 3. periyotun kalan dakikalarında Stimac ve Bryant'la bulduğu basketlerle ayakta kalmayı başardı. Fenerbahçe Ülker 3. periyotu 69-60 önde tamamladı.

    Bayern Münih, son çeyreğe Schaffartzik'in 3'lük atışıyla hızlı başlamak istedi ama isabet bulamadı. İkinci yarının yıldızı Bjelica, karşılıklı atılan 2 sayılık basketlerden sonra bir üçlük daha buldu ve 9 dakika kala Fenerbahçe'yi 74-63'lük üstünlüğe taşıdı. John Bryant'la oyuna tutunmaya çalışan Bayern Münih, Schaffartzik'in de katkısıyla 6 dakika 45 saniye kala farkı 7 sayıya indirdi ama Hickman'ın cevabı gecikmedi ve 6 dakika kala fark tekrar 10 sayıya çıktı. Micic'le farkı 8'e indiren Bayern Münih Staiger'le bir üçlük atış denedi ama sonuç alamadı. Ribaund sonrası yapılan faulden doğan serbest atışları sayıya çeviren Schaffartzik farkı 4 dakika 54 saniye kala 6'ya indirdi. Bayern Münih'e kritik basketiyle 'dur' diyen isim yine attığı 3'lükle Andrew Goudelock oldu. 2 dakika kala Benzing'in attığı 3'lükle farkı 7'ye indiren Bayern Münih, son 1 buçuk dakikaya da Dedovic'in 3'lüğüyle farkı 4'ü indirerek girdi ve tekrar ümitlendi. Maçın bitimine 1 dakika 4 sayı kala Dedovic bu kez hatalı yürüme yaparak çok kritik bir top kaybı yaptı. 1 dakika 2 saniye kala Hickman'a taktik faul yapıldı. Hickman attığı iki serbest atışla tekrar farkı 6'ya çıkardı: 84-90. Kritik hücumdan boş dönen Bayern Münih, Vesely'yi durduramayınca fark 8'e çıktı. Dedovic smaçla karşılık verince ev sahibi oyuncu değişikliğine gitti. 10 saniye kala Hickman, kendisine yapılan faul nedeniyle serbest atış noktasına gitti ve iki atıştan ilkini sayıya çevirdi. Kalan sürede başka basket çıkmadı ve Fenerbahçe Ülker karşılaşmayı 93-86 kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe Ülker bu sonuçla gruptaki 5. maçında 3. galibiyetine ulaşmış olurken, Bayern Münih ise 4. mağlubiyetini almış oldu. Fenerbahçe Ülker'de Andrew Goudlock 13'te 10 üçlükle Euroleague tarihinde bir maçta en çok üçlük atan oyuncu oldu. Daha önceki rekora bir maçta 9 üçlük atan üç oyuncu ortaktı: Saulius Stombergas, Mirza Teletoviç ve Thomas Kelati.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temsilcimiz, 6. maçında 20 Kasım'da EA7 Olimpia Milano'ya konuk olacakken, Bayern Münih ise aynı tarihte Barcelona Regal'i konuk edecek.

    Demba Ba: Hakem gördüğü halde penaltıyı vermedi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow