hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY Avrupa Ligi: Nizhny - Fenerbahçe Ülker: 60-78

    THY Avrupa Ligi: Nizhny - Fenerbahçe Ülker: 60-78
    expand

    Basketbol THY Avrupa Ligi top 16 turunda F Grubu mücadelesinde Fenerbahçe Ülker, Rusya'nın Nizhny takımını 18 sayı farkla 78-60 mağlup etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maça kötü başlayan ve 7-0 geriye düşen Fenerbahçe Ülker, hücumda pota altındaki etkili oyunuyla dengeyi kurmayı bildi. Oğuz, Bogdanovic ve Vesely'in basketleriyle üstünlüğü eline alan sarı-lacivertli takım, ilk çeyreği 20-19 önde geçti.

    İkinci periyodun başlarında rakibin top kayıplarını iyi değerlendiren konuk ekip, Bjelica ve Goudelock'ın basketleriyle 15. dakikada farkı 8 sayıya (33-25) çıkardı. Bu farkın ardından rakibin pota altını iyi kapatmasıyla dış şutlara yönelen Fenerbahçe Ülker, sayı üretemedi. 8-0'lık seri yakalayan Nizhny, Kinsey'in üç sayılık basketiyle 18. dakikada 36-35 öne geçti. Ancak sarı-lacivertli takım, Goudelock'ın basketiyle soyunma odasına 38-36 önde gitti.

    Fenerbahçe Ülker, eski oyuncusu Kinsey'in skorer oyununa rağmen üstünlüğünü korudu. İkinci yarının başlarında Bogdanovic ile sayı üreten sarı-lacivertli takım, son bölümde Goudelock ile basketler bularak 3. periyot sonunda farkı 9 sayıya (60-51) çıkardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bunlar da Instagram'ın Türk zengin çocukları

    Sarı-lacivertli takım, son periyotta rakibine üstünlüğünü tamamen kabul ettirdi. Bjelica ile savunma ribaundlarında etkili olan Fenerbahçe Ülker'de son çeyrekte skordaki en büyük silah Goudelock oldu. İlk yarıda sadece 5 sayı üreten ABD'li oyuncunun 3. periyottaki 4 sayısının ardından son çeyrekte 14 sayı üretmesiyle farkı açan konuk ekip, Oğuz'un basketiyle son dakika içinde 20 sayılık üstünlük (78-58) buldu. Fenerbahçe Ülker, karşılaşmayı da 78-60 kazandı ve top 16 turundaki ilk galibiyetini elde etti.

    Rakibine 15 top kaybı yaptıran Fenerbahçe Ülker'de maça yedek başlayan Goudelock, ürettiği 23 sayıyla mücadelenin en skorer ismi oldu. Karşılaşmada 7 sayı üreten Bjelica ise özellikle savunmada katkı sağladı ve 9'u savunma ribaundu olmak üzere 10 ribaund aldı. Sarı-lacivertli takımın bir başka etkili ismi ise 17 sayının yanı sıra 5 ribaundla Bogdanovic oldu.

    Karşılaşmanın 37. dakikasında Fenerbahçe Ülker hücumu sırasında Nizhny oyuncusu Rochestie'nin arkadan Fenerbahçe Ülkerli Vesely'e yaptığı hareket sonrası iki basketbolcu arasında gerginlik yaşandı. Preldzic, Vesely'e sarılarak gerginliğin büyümesini önledi.

    Kar yağınca Türkiye'nin bu iline bir şeyler oluyor!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow