hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zafer Galatasaray'ın oldu!

    Zafer Galatasarayın oldu
    expand

    Potada haftanın maçı Galatasaray L.H. ile Fenerbahçe Ülker arasında oynandı. Baştan sona müthiş bir mücadeleye sahne olan maçı ev sahibi Galatasaray L.H. 92-88 kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maddi sorunlar nedeniyle zor günler geçiren ve birçok oyuncusunu kaybeden sarı kırmızılı ekip, kadrosunda bulundurduğu yıldız isimlerle hem ligde hem de THY Avrupa Ligi'nde başarılı bir performans sergileyen Fenerbahçe Ülker'e karşı 6 kişiyle mücadele ettiği karşılaşmayı galip tamamlamayı başardı.

    Karşılaşmaya Sinan Güler, Justin Carter, Vladimir Micov, Zoran Erceg ve Patrick Young ile başlayan Galatasaray Liv Hospital, bu oyunculardan bazılarını dinlendirmek için Kerem Gönlüm'ü dönüşümlü olarak kullandı.

    Maçı hızlı başlayan sarı kırmızılı takım, yüksek tempoda geçen ilk yarıyı 41-39 önde tamamladı. Kontrolü elinde bulunduran Galatasaray Liv Hospital, ikinci yarıda da etkili mücadelesini sürdürerek 11 kişinin görev aldığı rakibini 92-88 mağlup etti.

    Galatasaray Liv Hospital bu skorla ligde 12. galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe Ülker ise 5. kez mağlubiyet yaşadı.

    -Erceg ve Sinan maçın tamamında sahada kaldı-

    Galatasaray Liv Hospital'de 26 sayıyla maçın en skorer ismi olan Zoran Erceg ile kaydettiği 25 sayıyla galibiyette önemli rol oynayan Sinan Güler maçın tamamında forma giydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erceg 26 sayının yanında 5 ribaunt alıp 2 de asist yaparken, Sinan Güler ise 25 sayısına, 4 ribaunt ve 3 asistlik bir performans ekledi.

    Sarı kırmızılı ekipte 36 dakika 54 saniye sahada kalan Micov 16 sayı, 37 dakika 17 saniye mücadele eden Carter ile 30 dakika 18 saniye oynayan Young sekizer sayı, 15 dakika 31 saniye forma giyen Kerem Gönlüm de 9 sayı kaydetti. 

    Fenerbahçe Ülker'de ise skor olarak öne çıkan isimler 19 sayıyla Goudelock ve 14'er sayıyla Bjelica ile Vesely oldu.

    -İstatistiklerde de üstünlük sağladı-

    Galatasaray Liv Hospital, rakibine maç istatistiklerinde de üstünlük sağladı. Sarı kırmızılı takım maçta 29 ribaunt alırken, sarı lacivertli ekip 25 ribauntta kaldı.

    Galatasaray Liv Hospital üç sayı çizgisinin gerisinden kullandığı 20 atışın 10'unda isabet sağlayıp yüzde 50 ile oynarken, Fenerbahçe Ülker ise 28 atıştan 11'ini sayıya çevirerek yüzde 39,3 ile mücadele etti.

    Ev sahibi takım serbest atış çizgisinde kullandığı 22 atıştan 18 sayı, konuk ekip ise 15 atıştan 11 sayı çıkardı.

    -Maç sonunda büyük sevinç-

    Galatasaray Liv Hospital oyuncuları, maç sonunda yaşadıkları büyük sevinci taraftarlarıyla paylaştı.

    Oyuncular, taraftarların coşkulu tezahüratları arasında salon içinde birbirlerine sarılırken, daha sonra Young "üçlü" olarak tabir edilen yumruk hareketini yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cezası nedeniyle karşılaşmayı tribünden takip eden Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, maç sonunda tribünleri gezerek taraftarlarını sevgi gösterilerine karşılık verdi.

    -Rakibinin 6 maçlık galibiyet serisini sonlandırdı-

    Galatasaray Liv Hospital, derbiyi kazanarak ligde rakibinin 6 maçlık galibiyet serisine son verdi. Ligde en son yenilgisini 14. haftada Darüşşafaka Doğuş'a karşı yaşayan sarı lacivertli takım, sonraki 6 maçından galibiyetle ayrılmıştı. İki takım arasında ligin ilk yarısında Ülker Sports Arena'da oynanan maçı Fenerbahçe Ülker 85-74 kazanmıştı.

    -Fenerbahçe Ülker, Abdi İpekçi'de kazanmayı unuttu-

    Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Abdi İpekçi Salonu'nda üst üste oynadığı maçların 7'ncisinden de galibiyetle ayrıldı.

    Fenerbahçe Ülker, sarı kırmızılı takıma karşı ligdeki son galibiyetini 2010-2011 sezonun play-off final serisinde, 17 Haziran 2011 tarihinde kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray Liv Hospital, o karşılaşmadan sonra 4'ü normal sezon, 3'ü de play-off serisinde olmak üzere oynadığı 7 maçta sarı-lacivertli takıma şans tanımadı.

    -Galibiyet serisini eşitledi-

    Galatasaray Liv Hospital, Fenerbahçe Ülker karşısında elde ettiği sonuçla iki takım arasındaki tarihi rekabette galibiyet serisini eşitledi.

    Bu karşılaşmayla beraber iki ekip ligde 223. kez karşı karşıya gelirken, 110 maç Fenerbahçe Ülker'in, 110 maç da Galatasaray Liv Hospital'in üstünlüğüyle sonuçlandı. Üç müsabaka ise turnuvaların statülerine uygun olarak beraberlikle sonuçlandı.

    -Ataman'dan sosyal medyada mesaj-

    Cezası nedeniyle Fenerbahçe Ülker derbisinde takımının başına geçemeyen baş antrenör Ergin Ataman, müsabaka sonunda sosyal medya üzerinden bir mesaj paylaştı.

    Twitter'daki hesabından paylaştığı mesajında, yaşanılan mali sorunlara ve kadro eksikliğine göndermede bulunan Ataman, "En güçsüz göründüğün an aslında en güçlü olduğun zamandır" ifadesini kullandı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow