hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Belli ki Fenerbahçe'ye pusu kurmuşlar"

    Belli ki Fenerbahçeye pusu kurmuşlar
    expand

    Fenerbahçe kafilesi Araklı'da saldırıya uğradı. FBTV'ye konuşan Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya, "Burası viyadük, belli ki pusu kurmuşlar" dedi.

    Fenerbahçe Kulübü Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, "Şampiyonluğun önüne geçmek, engellemek için hangi geri zihniyetli insan yaptıysa inşallah başarıya ulaşamaz. Bu çok ciddi bir olaydır. Türk sporunda bir milattır ama bundan sonra vilayetin, emniyetin hepsinin dikkat etmesi lazım" dedi.

    Uslu, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 Temmuz'dan beri olayları tahrik edip buralara getirenlerin, bu hesapları vermeleri gerektiğini belirterek, "Biz ne yapmışız ya? Ne yapmış bu çocuklar? Yakında bomba atacaklar. Bu kadar şey olur mu ya? Nerede, yok mu istihbarat? Şimdi bu çocuklar nasıl gidecek oraya? Daha evvel tarlalardan gidiyorduk, yani öyle mi gitmek lazım? Çok yanlış. Biz buraya spor yapmaya, futbol oynamaya geliyoruz. Misafirlere böyle yapılır mı? Hakikatten yazık" ifadesini kullandı. 

    "Bizi yıldırmak için uğraşıyorsa boşuna uğraşıyorlar, çok ayıp ediyorlar" diyen Uslu, "Bunları yapanların bulunması lazım. Bu kadar fanatizm olmaz, çok yanlış. Bu çocuklara yazık değil mi? Kimisi milli takım oyuncusu" diye konuştu. 

    İdarecilerin tahrik ettiğinin söylendiğini ama medyanın da kendine çeki düzen vermesi gerektiğini ifade eden Uslu, "Bir Passolig çıkartılarak bu işler düzelmez. Yalnız idarecilere konuşularak da düzelmez. Artık medyanın da çalışanlarının da herkesin aklını başına alması gerekiyor. 'Olay bitmiştir' deniliyor hala 'biz halledeceğiz, öbür gün kupayı alacağız, bilmem ne olacağız'. 3 senedir böyle" dedi.

    Uslu, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Biz bugüne kadar sustuk, artık susmayız. Biz bugüne kadar, yaklaşık 3 yıldır hiçbir konuya girmedik. Dikkat ederseniz Galatasaray'ın eski başkanı dahil olmak üzere birçok konularda, ona bile cevap vermedik. Bütün yönetim, bütün Fenerbahçeliler bu konulara girmedi. Türkiye zor günler geçiriyor. Şu anda gördüğünüz vaka çok basit bir vaka değil. Çok önemli. Bu, şoförü ya öldürmeye ya da yaralamaya yönelik bir hareket. Sadece şoföre yapıyorlar. Çünkü burada viyadükten geçiyor, bu otobüs parçalansın ve futbolcular ölsün istiyorlar. Sizce bunun başka bir anlamı var mı? Bizim doktorumuz da uğraştı, didindi. Burnunu kapatmış, ağzından kan gelmiş. Yerler kan içinde."

    Hep sustuklarını, Fenerbahçelilerin bundan sonra susmayacağını kaydeden Uslu, şöyle konuştu:

    "Bunu açık ve net olarak söylüyorum. Bundan sonra efendilik bizden gider. Herkes burada posta attı, herkes konuşmalar yaparak buralara geldi bu. 3 senedir medya körükledi, 5 senedir, yazık bizlere. Biz gelmişiz, maç oynamışız. Yenilirdik, yenilmezdik. Trabzon'a geldik, çok muazzam emniyet tedbirleri vardı. Herhangi bir şey olmadı. Biz her defasında efendilik yaptık. 6, 7, 8 senedir neler yaptık. Yalnız bu kupadan değil. Trabzon'a her geldiğimizde biz tarlalardan gittik. Kimseyi şikayet bile etmedik. Polis arabalarında kalkanların arasında gittik."

    -"Bence çok büyük bir provokasyon"

    Uslu, tedbir alınmasını isteyerek, şunları söyledi:

    "Bakın bir daha söylüyorum; o yasa yalnız Passolig'le hallolmaz. Yalnız idarecileri eleştirerek de olmaz. Bundan sonra herkes kendine bakacak. Yasayı uygulamaları lazım. Uygulamazsanız bugünlere gelirsiniz işte. Tedbir alacaksınız. Bence çok büyük provokasyon. İnşallah altından başka büyük şeyler çıkmaz. 5 kilometre evvel ben 'bundan sonra tehlikeli' dedim. Ben sade vatandaş olarak bunu biliyorsam, polis bilmiyor mu? Emniyet bilmiyor mu? Kupa maçında nasıldı? Polis vardı. Niye şimdi yok? O zaman bakmak lazım. Bu işle ilgilenmek lazım. Sayın Başbakan da herhalde bu işlere bakıyordur şimdi. Biz 3 Temmuz'dan bu yana nasıl dimdik ayaktaysak, biz hiçbir zaman polis işine, siyasete girmeyiz. Bu işlere sokmaya çalışanlar da var, biz girmeyiz. Kesinlikle dimdik ayaktayız, biz spor yapıyoruz."

    Uslu, sözlerini, "Bu çocukların halini gördünüz. Şampiyonluğun önüne geçmek, engellemek için hangi geri zihniyetli insan yaptıysa inşallah başarıya ulaşamaz. Bu çok ciddi bir olaydır. Türk sporunda bir milattır ama bundan sonra vilayetin, emniyetin hepsinin dikkat etmesi lazım" diyerek tamamladı.

    FB TV'ye konuşan idari menajer Hasan Çetinkaya ise: "Burası viyadük. Yüksek bir yerdeyiz. Belli ki resmen pusu kurmuşlar. Bir anda cam kırıldı. Şoför bilincini kaybetti. Araca guvenlik şefi müdahale etti, o durdurdu aracı yoksa daha büyük facia olabilirdi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow