hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakırspor-Galatasaray maçında dikkat çeken pankart

    Diyarbakırspor-Galatasaray maçında dikkat çeken pankart
    expand

    Diyarbakır'daki Atatürk Stadı'nda bugün oynanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor- Galatasaray maçında İstiklal Marşı protesto edildi. Tribünde ise Abdullah Öcalan için pankart açıldı. Atatürk Stadı'nın maraton bölümüne Abdullah Öcalan için 'Seni seviyoruz, seni seveni daha çok seviyoruz' yazılı bir pankart da asıldı. Öte yandan müsabaka sırasında bazı taraftarların "Burası Kürdistan burdan çıkış yok" diye bağırdıkları gözlendi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ziraat Türkiye Kupası G Grubu üçüncü maçında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Galatasaray takımları, Atatürk Stadı'nda karşılaştı. Maç öncesi takımlar sahaya çıktıktan sonra başlama vuruşu öncesi stat hoparlöründen İstiklal Marşı söylendi. Bu sırada stat içinden bir uğultu yükselirken ardından ıslık ve 'yuh' sesleriyle İstiklal Marşı protesto edildi. Bu durum il yöneticileri ile konuk takım futbolcuları ve yöneticileri tarafından üzüntüyle karşılandı.

    TRİBÜNDE DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

    OTOBÜS TAŞLANDI, STATTA PANKARTLAR AÇILDI

    Maç sırasında Atatürk Stadı'nın maraton bölümüne Abdullah Öcalan için 'Seni seviyoruz, seni seveni daha çok seviyoruz' yazılı bir pankart asıldı. Tribünlerden de bazı gruplar  alkışlar arasında 'Özgürlük haykırmaktır, spor başkaldırıdır', 'Kürdistan uyuma, Roboski'yi unutma' pankartları açtı.Galatasaraylı futbolcuları otelden alan otobüse taraftarlar önce sevgi gösterisinde bulundu. Ancak stat bölgesine gelen aynı otobüs bu kez kimliği belirsiz bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda otobüs camları kırılırken, futbolcular şans eseri zarar görmedi. Sarı- kırmızılı  kafile, olağanüstü güvenlik önlemleri arasında stada geldi.Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP milletvekilleri Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder, Mülkiye Birtane ve Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle de protokol tribinünde maçı izledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow