hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Kupası: Cezayir - Rusya: 1-1

    Dünya Kupası: Cezayir - Rusya: 1-1
    expand

    Dünya Kupası'nda H Grubu'nda Cezayir ile Rusya 1-1 berabere kaldı. Bu skorla Cezayir grup 2. olarak 2. tura çıktı ve Almanya'nın rakibi oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya 6. dakikada Kokorin'le 1-0 öne geçti. 60. dakikada Slimani skoru eşitledi.

    Başka gol olmayınca Cezayir tarih yazdı ve 2. olarak gruptan çıktı, Almanya'nın rakibi oldu. Rusya ise elendi.

    Dünya Kupası'nda neler oluyor neler!

    Maçtan dakikalar

    Brezilya'nın Curitiba kentindeki Arena da Baixada'da oynanan ve Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta, Cezayir ile Rusya karşı karşıya geldi.

    Maça hızlı başlayan taraf Rusya oldu. Karşılaşmanın 6. dakikasında Rusya'da Dmitry Kombarov'un soldan ortaladığı topa iyi yükselen Alexander Kokorin, Cezayir kalecisi Rais Mbolhi'yi avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

    Golün ardından rakip alanda daha çok baskı kuran Cezayir, ilk tehlikeli atağını 29. dakikada gerçekleştirdi. Medjani'nin kullandığı korner vuruşunda topa iyi yükselen Slimani'nin vuruşunda Rusya kalecisi Igor Akınfeev başarılıydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk yarının kalan dakikalarında baskılı oyununu sürdüren Cezayir, aradığı golü bulamayınca karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapattı.

    İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Rusya'dan geldi. Kokorin ile ceza sahası içinde verkaça giren Alexander Samedov'un sağ çaprazdan vuruşunu Cezayir file bekçisi Rais Mbolhi kornere çeldi.

    Bu dakikanın ardında oyunun kontrolünü tamamen ele geçiren Cezayir, aradığı golü 60. dakikada buldu. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Yacine Brahimi'nin ortasına iyi yükselen Islam Slimani, takımına beraberliği getiren gole imza attı: 1-1

    Cezayir, bu dakikaların ardından oyunun temposunu yavaşlatırken, geliştirdiği kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın 72. dakikasında hızlı gelişen atakta ceza sahasının çaprazında topla buluşan Esseid Belkalem'in sert şutu Akınfeev'de kaldı.

    Rusya'nın son dakikalarda baskısı golle sonuçlanmayınca, karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

    Cezayir, H Grubu'nda 4 puanla ikinci olarak Dünya Kupası tarihinde ilk kez ikinci tura yükseldi.

    Çakır'ın performansı

    Brezilya'nın evsahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası'nda H Grubu'ndaki 3. ve son maçlarda görev alan Türk hakemler göz doldurdu. 

    Daha önce Brezilya ile Meksika arasındaki A Grubu karşılaşmasında düdük çalan Cüneyt Çakır, yardımcıları Bahattin Duran ve Tarık Ongun, 1974'te Almanya'da düzenlenen turnuvada maç yöneten Doğan Babacan'ın ardından Dünya Kupası'nda görev yapan ilk Türk hakemler oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İlk maçında gösterdiği başarılı performansla spor kamuoyunun beğenisini kazanan Çakır, Cezayir-Rusya maçında da hatasız bir yönetim gösterdi. Çakır, karşılaşmada 5 kez sarı kartını kullandı.

    Güney Kore-Belçika maçında ise Türk asıllı Avustralyalı yardımcı hakem Hakan Anaz görev yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow