hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Kupası: İspanya - Hollanda: 1-5

    Dünya Kupası: İspanya - Hollanda: 1-5
    expand

    FIFA 2014 Dünya Kupası'nda son dünya kupası finalistlerini karşı karşıya getiren B Grubu mücadelesinde Hollanda, İspanya'yı 5-1 mağlup ederek rövanşı aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIFA Dünya Kupası finallerinde B Grubu'nun açılış mücadelesinde son dünya şampiyonu İspanya ile Hollanda karşı karşıya geldi.

    Maça hızlı başlayan Hollanda oldu. 8. dakikada Arjen Robben'in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'in şutunda Iker Casillas gole geçit vermedi. Bu arada Sneijder, İspanya karşısında 100. kez milli formayı giydi.

    İspanya, 27. dakikada aradığı golü penaltı ile buldu. David Silva'nın ara pasında topla cezası sahasının sol çizgisinde buluşan Diego Costa, Hollandalı genç savunma oyuncusu Stefan de Vrij tarafından yerde kaldı. Pozisyonun ardından hakem penaltı noktasını gösterirken, topun başına geçen Xabi Alonso takımını 1-0 öne geçirdi.

    Maçın kırılma anı, 43. dakikada yaşandı. İspanya'da Andrea Iniesta'nın arapasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan David Silva'nın aşırtma vuruşunda Cillessen topu parmak ucuyla çeldi ve farkın açılmasını engelledi. Bu pozisyonun bir dakika sonrasında ise Hollanda golü buldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Daley Blind'in orta sahanın gerisinden uzun mesafeli ortasına koşan Van Persie, top yere inmeden şık bir kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Casillas'ın üzerinden aşırttı ve takımına beraberlik gölünü getirdi.

    İlk yarının son dakikalarında bulduğu golle ikinci yarıya moralli başlayan Hollanda, galibiyet golünü 53. dakikada yıldız oyuncusu Arjen Robben ile buldu. Blind'in ceza sahasına ortasında topla buluşan Robben, Pique'den şık bir çalımla sıyrıldı ve penaltı noktasından kaleci Iker Casillas'ı ikinci kez avladı: 2-1

    Oyunu İspanya'nın yarı sahasına yıkan Hollanda'da 60. dakikada sağ çaprazda topla buluşan Van Persie'nin bekletmeden sert vuruşu kale direğinden geri geldi.

    Ataklarını sıklaştıran Hollanda, son dünya şampiyonu İspanya karşısında üçüncü golünü 63. dakikada buldu. "Portakallar" sol kanattan Sneijder ile serbest vuruş kullandı. Arka direkte topla buluşan De Vrij, takımını iki farklı öne geçiren golün sahibi oldu. Pozisyon sırasında Van Persie'nin kaleci Casillas'a faul yaptığı iddiasıyla İspanya gole uzun süre itiraz etti.

    Hollanda, gollerine devam etti. Sergio Ramos'un geri pasında topu iyi kontrol edemeyen kaleci Casillas'ın ayağından topu kapan Van Persie, meşin yuvarlağı boş kaleye yuvarlayarak skoru 4-1'e getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Morali çok bozulan İspanya karşısında üstün performansını sürdüren Hollanda'nın hızlı kontratağında topla buluşan Robben, defansı hızıyla geçerek kaleci Casillas'ı da çalımladı ve topu 5. kez İspanya ağlarına yolladı.

    Maçın kalan dakikalarında gol olmayınca Hollanda, İspanya karşısında sahadan 5-1 önde ayrıldı. Bu sonuçla, Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir dünya şampiyonu takım kalesinde 5 gol gördü.

    Son Dünya Kupası finalinin rövanşı

    Hollanda ve İspanya Dünya Kupası finallerinde bugüne dek sadece 1 kez karşı karşıya geldi.

    Güney Afrika'da 2010'da yapılan son kupada finale kadar çıkan iki takım, tarihlerinde ilk kez Dünya Kupası'nda karşılaştı. Johannesburg'da Soccer City Stadı'nda yapılan ve 90 dakikası golsüz berabere sonuçlanan finalde İspanya, 116. dakikada Andres Iniesta'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı ve tarihinde ilk kez kupayı müzesine götürdü.

    Hollanda, Dünya Kupası finallerinde ikinci kez karşılaşacağı rakibini yenerek, son finalin rövanşını almaya çalışacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2 eleme, 6 özel maç

    İspanya ile Hollanda, Dünya Kupası finalinin dışında 2 kez Avrupa elemeleri, 6 kez de özel maçta karşılaştı.

    1984 yılındaki eleme maçlarının ilkini İspanya 1-0 kazanırken, Rotterdam'daki rövanşı ise Hollanda 2-1'lik sonuçla aldı.

    İki takım arasındaki 6 özel karşılaşmada ise Hollanda 3, İspanya ise 2 galibiyet alırken, 1 karşılaşma berabere sonuçlandı.

    Dünya Kupası finallerinde 14. kez mücadele edecek olan İspanya, bu kupada 57. maçına çıktı.

    10. kez kupalara katılmaya hak kazanan Hollanda ise 44. kez kupada mücadele etti.

    İspanya, son Dünya Kupası şampiyonu unvanına sahip olurken, Hollanda ise bugüne dek 3 kez final oynamasına rağmen henüz kupayı kazanmayı başaramadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow