hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dünya Kupası: İtalya - Uruguay: 0-1

    Dünya Kupası: İtalya - Uruguay: 0-1
    expand

    2014 FIFA Dünya Kupası D Grubu'nda Uruguay, İtalya'yı 1-0 mağlup ederek 2. tura çıktı. İtalya ise elendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İtalya 59. dakikada Marchisio'nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 81. dakikada Godin, Uruguay'ı 1-0 öne geçirdi. Maç da bu skorla tamamlandı.

    Böylece Uruguay 6 puanla gruptan ikinci olarak çıktı. İtalya ise 3 puanla 3. oldu ve elendi.

    İkinci tur şansını son maça taşıyan İtalya ile Uruguay arasındaki karşılaşma, Brezilya'nın Natal kentindeki Das Dunas Stadı'nda oynandı.

    İtalya'da istifa depremi

    İki tarafın da pozisyona girmekte zorlandığı karşılaşmanın ilk yarısında, ilk ciddi gol girişimi Uruguay'dan geldi. 33. dakikada kale sahasının sol tarafında topla buluşan Luis Suarez'in vuruşu, kaleci Gianluigi Buffon'dan sekti. Dönen topu tamamlamak isteyen Nicolas Lodeiro'nun vuruşunda, Buffon bir kez daha başarılıydı.

    Suarez Chiellini'yi ısırdı

    Beraberliğin ikinci tur için yeterli olduğu İtalya, ilk devrede savunma futbolunu tercih etti. Uruguay ise İtalya'nın savunma anlayışına karşı organize olmakta güçlük çekti ve ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

    59. dakikada Egidio Arevalo'ya yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kart gören Claudio Marchisio, İtalya'yı 10 kişi bıraktı.

    İtalya'nın 10 kişi kalmasının ardından oyunun kontrolünü eline geçiren Uruguay, Suarez ile gole çok yaklaştı. Golcü futbolcunun 65. dakikada, ceza alanında sağ ayağının dışıyla yerden yaptığı vuruşta topu kornere çelen Buffon, gole izin vermedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Luis Suarez ısırdı caps'leri!

    Uruguay, 81. dakikada kazandığı köşe vuruşundan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Sağ kanattan Gaston Ramirez'in kullandığı kornerde, kale sahası önüne doğru havalanan topa, 4 Uruguaylı futbolcu birden yükseldi. Takım arkadaşlarının hemen arkasında bulunan Diego Godin'in yaptığı vuruş, Buffon'un solundan ağlarla buluştu ve Uruguay 1-0 öne geçti.

    Kalan dakikalarda skoru koruyan Uruguay, maçtan 1-0 galip ayrılarak puanını 6 yaptı ve Kosta Rika'nın ardından grup ikincisi olarak adını son 16 takım arasına yazdırdı.

    Van Persie caps'leri

    Miguel Herrera caps'leri

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow