hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kaza raporu açıklandı: Bianchi kusurlu

    Kaza raporu açıklandı: Bianchi kusurlu
    expand

    Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA), sona eren Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın Japonya'da düzenlenen 15. yarışında, Marussia-Ferrari takımından Jules Bianchi'nin yeterince yavaş gitmediği için kaza yaptığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FIA'nın internet sitesinde, Japonya'da düzenlenen yarışta kafasından ciddi şekilde yaralanan ve tedavisine devam edilen 25 yaşındaki Fransız Jules Bianchi'nin kazasıyla ilgili inceleme raporuna yer verildi.

    Kazanın ardından oluşturulan 10 kişilik bir ekibin elde ettiği bulgulara göre hazırlanan 396 sayfalık raporda, aynı yarışta pistin dışına çıkarak bariyerlere çarpan Sauber takımından Adrian Sutil'in otomobilini çekmeye gelen araçla çarpışan Bianchi'nin, kaza nedenleri açıklandı.

    Raporda, söz konusu kazanın en önemli gerekçesi olarak Bianchi'nin "yeteri kadar aracının hızını yavaşlatmadığı için Sutil'in kaza yaptığı aynı noktada kontrolünü kaybettiği" vurgulandı. Fransız pilotun kaza anındaki hızının 126 kilometre olduğu belirtildi.

    Ekim ayında düzenlenen yarışta kafasından ciddi şekilde yaralanan Bianchi, kaza sonrasında Japonya'daki Mie Hastanesinde yoğun bakıma alınmıştı. Uzun süre sonra uyandırılarak, 19 Kasım'da Fransa'nın Nice Üniversite Hastanesine nakledilen Fransız pilotun, nefes alışverişinde sorun yaşanmasa da bilinci hala kapalı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Wesley Sneijder'in evine polis baskını

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow