hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe üstün

    Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe üstün
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi öncesinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, başkan sıfatıyla Beşiktaş karşısında 21 galibiyet, 15 de yenilgi gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aziz Yıldırım'ın ilk kez başkanlık görevine seçildiği 15 Şubat 1998 tarihinden itibaren iki takım arasında yapılan toplam 45 maçın 21'ini Fenerbahçe, 15'ini Beşiktaş kazanırken, 9 maç berabere sona erdi. Sarı-lacivertli takım, Yıldırım döneminde Beşiktaş'a toplam 73 gol atarken, kalesinde ise 62 gol gördü.

    Beşiktaş ise 25 Mart 2012 tarihinde yapılan kongrede başkan seçilen Fikret Orman yönetiminde Fenerbahçe ile oynadığı 7 derbi maçtan 2'sini kazandı, 3'ünü yitirdi, 2'sinde de berabere kaldı.

    Siyah-beyazlılar bu maçlarda toplam 9 gol atıp, 13 gol yedi.

    İşte il il Türkiye nüfusu

    - Rekabette gol atan 8 faal futbolcu var

    İki takımın bu sezonki kadrolarında daha önce Beşiktaş-Fenerbahçe rekabetinde gol atan toplam 8 futbolcu bulunuyor.

    Beşiktaş'ta Olcay Şahan (2) ve Ramon Motta, Fenerbahçe'de ise Moussa Sow (7), Gökhan Gönül (2), Emmanuel Emenike (2), Selçuk Şahin, Egemen Korkmaz (Beşiktaş forması giyerken) ve Dirk Kuyt, rekabette gol attı.

    Bu arada, Kuyt ve Egemen Korkmaz (Beşiktaş forması giyerken) kendi kalelerine gol atma şansızlığı yaşayan oyuncular oldu. Hollandalı oyuncu Kuyt, 2012-2013 sezonunda Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı maçta kendi kalesine gol attı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2011-2012'de Beşiktaş forması giyen Egemen Korkmaz ise Süper Final mücadelesinde Fenerbahçe'nin 2-1 galibiyetle ayrıldığı mücadelede aynı şansızlığı yaşadı.

    Sürekli yorgun olmanızın 8 nedeni!

    - Bilic ile Kartal ikinci kez rakip

    Her iki takımın teknik direktörleri derbi tarihinde ikinci kez birbirlerine rakip olacak.

    Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren Hırvat teknik adam Slaven Bilic ile Fenerbahçe'de Ersun Yanal'ın yerine sezon başında göreve getirilen İsmail Kartal, rekabet tarihinde ilk kez sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbide saha kenarında birbirlerine karşı taktik mücadelesine girişti ve gülen taraf 2-0'lık sonuçla İsmail Kartal oldu.

    Almanya F1 takviminden çıkarıldı!

    - Fenerbahçe Kadıköy'de derbi kaybetmiyor

    Fenerbahçe, son yıllarda Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı yenilgiyi unuttu.

    Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki lig karşılaşmalarında Galatasaray'a 16, Beşiktaş'a ise 10 maçtır mağlup olmadı.

    "Sarı Kanaryalar", taraftar desteği altında oynadığı Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray'ı son 16 maçtan 13'ünde yenip, 3'ünde berabere kaldı.Fenerbahçe, Beşiktaş ile yaptığı son 10 maçtan da 6'sını kazandı, 4'ünde berabere kalarak rakiplerine boyun eğmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe, Kadıköy'deki lig maçlarında Galatasaray'a karşı son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş'a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı.

    - Beşiktaş deplasmanda derbi kazanamıyor

    Beşiktaş, son yıllarda Fenerbahçe ve Galatasaray'a karşı deplasman maçlarında galibiyet almakta zorlanıyor.

    Siyah-beyazlılar ligde rakip sahada Fenerbahçe'yi son 10 maçta da yenemezken, Galatasaray'ı ise geride kalan 11 maçta sadece bir kez mağlup edebildi.

    Galatasaray karşısında Ali Sami Yen Stadı'nda 18 Aralık 2002'de 1-0 galip gelen Beşiktaş, daha sonra Mecidiyeköy'de oynadığı 6 lig maçını da yitirdi.

    Siyah-beyazlılar, 2010-2011 sezonunda bu statta oynanan son derbiyi kazanarak, rakibi karşısındaki kötü seriyi sonlandırdı. 2011-2012 sezonunda ise Lig Grubu'nda Türk Telekom Arena'da son dakika golüyle 3-2 mağlup oldu, Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda da 2-0 yenik durumdan, son anlardaki gollerle 2-2 berabere kaldı, 2012-2013 sezonunda 2-1, geçen sezon ise 1-0 kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fenerbahçe önünde ise Kadıköy'de 17 Nisan 2005 'te 4-3'lük tarihi skorla galip gelen "Kara Kartallar", daha sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 10 lig maçının 4'ünde berabere kaldı, 6'sını yitirdi ve galibiyet elde edemedi.

    - Volkan Demirel, Beşiktaş'a karşı 23. derbiye çıkacak

    Volkan Demirel, Fenerbahçe formasıyla Beşiktaş'a karşı 22 derbide kaleyi korudu.

    Siyah-beyazlı takıma karşı 20 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası, 1 de TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe'nin kalesine geçen Volkan, bu maçlarda toplam 23 gol yedi.

    Deneyimli kalecinin forma giydiği Beşiktaş derbilerinde Fenerbahçe 13 galibiyet, 4 yenilgi, 5 de beraberlik aldı.

    - İlk gole dikkat

    Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde oynanan son 18 karşılaşmada ilk golü atan takım sadece 2 kez yenildi.

    Rekabette 16'sı Süper Lig, 1'i TFF Süper Kupa, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 18 randevuda öne geçen takım sahadan 2 kez mağlup ayrıldı.

    Bu karşılaşmalarda skorda öne geçen taraf 12 kez kazandı, 4 kez berabere kaldı. Bu süre içinde sadece 2011-2012 sezonu Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Kadıköy'de yapılan maçta Beşiktaş, Egemen Korkmaz'ın golüyle öne geçmesine rağmen, Stoch ve Egemen Korkmaz'ın kendi kalesine attığı gollerle 2-1 yenildi. 2012-2013 sezonunda BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide ise Sow ile öne geçen Fenerbahçe, Olcay Şahan'ın santrası bile yapılmayan son saniye golüyle 3-2 mağlup oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Goller yabancılardan

    Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi öncesi iki takım arasında oynanan son maçlarda gollerin büyük bölümü yabancı oyunculardan geldi.

    91 yıllık rekabetteki son 23 randevuda filelere giden toplam 67 golden 51'inde yabancıların imzası bulunuyor.

    İki takım arasındaki 18'i Süper Lig, 3'ü Türkiye Kupası, 2'si de TFF Süper Kupa olmak üzere son 23 resmi maçta Fenerbahçe'nin 39 golünden 31'ini, Beşiktaş'ın ise 28 golünden 19'unu yabancı futbolcuları kaydetti. Fenerbahçeli Kuyt da bir kez kendi kalesine gol atma şanssızlığını yaşadı.

    - Son 23 maç golsüz bitmedi

    Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde oynanan son 23 maç golsüz bitmedi.

    İki takım arasında 0-0 biten son maç 19 Kasım 2006'da oynandı. Kadıköy'de golsüz biten Süper Lig maçının ardından oynanan 23 randevuda futbolseverler en az bir gol izledi.

    - Mart ayındaki derbiler

    Beşiktaş ile Fenerbahçe futbol takımları, yarın oynayacakları maçla birlikte mart ayında 26. kez karşılaşacak.

    İki takım arasındaki rekabetin 91 yıllık tarihinde geride kalan 337 maçın 25'i mart ayı içinde yapıldı. Mart ayındaki maçlarda Beşiktaş 10, Fenerbahçe 9 galibiyet alırken, 6 maçta da eşitlik bozulmadı.

    Rakiplerin mart randevularında Beşiktaş 39, Fenerbahçe ise 35 gol attı.
    İki takım, mart ayında en son 2013 yılında karşı karşıya gelirken, 3 Mart'ta, BJK İnönü Stadı'ndaki son lig derbisini Beşiktaş 3-2 kazandı.

    - Fırat Aydınus'un 22. derbisi

    Fenerbahçe-Beşiktaş maçını yönetecek hakem Fırat Aydınus, kariyerinde 22. derbisine çıkacak.

    Süper Lig'de 2003-2004 sezonundan bu yana görev alan 1973 doğumlu Aydınus, 9. kez Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde düdük çalacak. Aydınus'un yönettiği Fenerbahçe-Beşiktaş derbilerinde Beşiktaş 4, Fenerbahçe 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı, bir karşılaşmada berabere tamamlandı. Siyah-beyazlılar 11 gol atarken, Fenerbahçe 8 golde kaldı.

    Daha önceki Fenerbahçe-Beşiktaş maçlarında 4 kez kırmızı, 42 kez de sarı kartına başvuran Aydınus, Beşiktaşlı futbolculara 3 kırmızı, 19 sarı, Fenerbahçeli oyuncuları ise bir kırmızı, 23 sarı kart çıkardı.

    Fırat Aydınus'un, geçen sezon Beşiktaş ile Galatasaray arasında yönettiği son derbisi olaylı bitmişti. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle devam eden karşılaşmanın son bölümlerinde sahaya Beşiktaşlı taraftarlar girmiş ve sarı-kırmızılı takım, daha sonra hükmen 3-0 galip sayılmıştı. Aydınus, olaylı derbinin ardından ilk kez Beşiktaş'ın maçına atandı.

    - 2 bin 600 güvenlik personeli

    Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde 2 bin 600 güvenlik personeli görevli olacak.

    İl Spor Güvenlik Kurulu'nun daha önce yaptığı toplantıda alınan karar gereğince, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak derbide bin 50 özel güvenlik, bin 550 de polis olmak üzere toplam 2 bin 600 güvenlik personeli görev yapacak. Kulüpler arasındaki anlaşma uyarınca derbiyi konuk Beşiktaş'ın taraftarları statta izlemeyecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow