hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona'nın Suarez transferine FIFA engeli!

    Barcelonanın Suarez transferine FIFA engeli
    expand

    İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın Liverpool'dan transfer ettiği golcü oyuncu Luis Suarez'i basına bile tanıtamayacağı iddia edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İspanyol spor gazetesi Marca, Barcelona'nın Suarez'i tanıtabilmek için FIFA'nın verdiği 4 aylık cezanın dolmasını beklemek zorunda kalacağını yazdı.

    İngiltere'deki PA Sport adlı uluslararası spor ajansının basın sorumlusu Delia Fischer'in konuyla ilgili yaptığı açıklamada "FIFA'nın verdiği ceza futbol ile ilgili tüm aktiviteleri kapsıyor. Bu yüzden Suarez, futbol ile ilgili hiçbir kamusal etkinlikte yer alamaz" dediği belirtildi.

    Bu arada Barcelona Kulübü Başkanı Josep Maria Bartomeu, Rio de Janeiro'da Dünya Kupası final maçını izledikten sonra basına yaptığı açıklamada, "Suarez'in özür dilemesinden dolayı genel olarak futbol dünyası adına minnettarız. Suarez, futbol dünyasından özür diledi ve artık cezasının bitip
    oynamasını bekliyoruz" dedi.

    Suarez ısırdı caps'leri

    İtalyan futbolcu Giorgio Chiellini'yi ısırdığı için aldığı ceza nedeniyle gelecek ekim ayı sonunda maçlara çıkabilecek Suarez ile ilgili sorulara maruz kalan Bartomeu, "Suarez'in imajı, transfer bedelini düşürdü mü? Bunu bilmiyorum, Bizim yaptığımız Liverpool ile pazarlık etmek oldu. İyi bir müzakere yapıldı. Fiyatın her iki kulüp için de uygun olduğunu düşünüyoruz. Bizim, Dünya Kupası'nın çok öncesinde ilgilendiğimiz bir futbolcuydu" cevabını verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz basınında çıkan Suarez'in transferinin 94 milyon euro'ya mal olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan ancak şimdilik hiçbir rakam vermeyeceğini vurgulayan Bartomeu, "Barcelona Kulübü kaynaklarına dayanılarak yazılanlar daha doğru. Rakam vermeyeceğim. Bunu futbolcunun tanıtımında söyleyeceğiz. 5 sezonluk bir sözleşme" ifadelerini kullandı.

    Öte yandan Bartomeu, takıma iki transfer daha yapacaklarını sözlerine ekledi.

    Suarez Chiellini'yi ısırdı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow