hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş - Arsenal: 0-0

    Beşiktaş - Arsenal: 0-0
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında Beşiktaş ile Arsenal 0-0 berabere kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında İstanbul'da İngiliz temsilcisi Arsenal ile golsüz berabere kalan Beşiktaş, tur umutlarını gelecek hafta Londra'da oynanacak rövanş maçına taşıdı.

    Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen 50 bine yakın taraftarının desteğiyle Arsenal karşısında iyi mücadele eden siyah-beyazlılar, ilk yarının başında ve sonunda Demba Ba, ikinci yarının başında da Olcan Şahan ile girdikleri net gol pozisyonlarından yararlanamadı. Arsenal'da ise 88. dakikada Chamberlain'ın şutunda top direkten döndü. 

    Beşiktaş - Arsenal: 0-0 (Maç özeti)

    Beşiktaş ile Arsenal arasındaki rövanş maçı 27 Ağustos Çarşamba günü Londra'daki Emirates Stadı'nda oynanacak. Beşiktaş, galip gelmesi veya gollü beraberliklerde turu geçen taraf olacak. 

    Yurdum insanından gülme garantili kareler

     - 3. resmi maçında da mağlup olmadı

     Beşiktaş, bu sezon Avrupa kupalarında yaptığı 3. resmi maçında da mağlup olmadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyah-beyazlılar, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımını 2-1 ve 3-1 mağlup ederken, play-off eleme turu ilk maçında da Arsenal ile golsüz berabere kaldı. 

    İlk iki maçında gol atmayı başaran "Kara Kartallar", Arsenal karşısında gol yollarında başarılı olamadı.

     - Ramsey rövanşta yok

     Arsenal, karşılaşmanın 80. dakikasında Aaron Ramsey'in kırmızı kart görmesiyle son 10 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kaldı.

    İngiliz ekibinin etkili oyuncusu Ramsey, Beşiktaş ile gelecek hafta oynanacak rövanş maçında cezası nedeniyle forma giyemeyecek.

    Spor tarihinin unutulmaz sözleri

     - Bilic uzatmalarda atıldı

     Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, maç boyunca yerinde duramadı.

    Sürekli oyuncularını uyaran Hırvat teknik adam, zaman zaman da maçın hakemi Milorad Mazic ve dördüncü hakem Vladimir Jovanovic'e tepki gösterdi.

    Mazic, 54. dakikada oyunu durdurup, Bilic'i uyardı. Sırp hakem, maçın 90+4. dakikasında itirazlarını sürdüren Hırvat teknik adamı oyun sahasından attı. Siyah-beyazlı taraftarlar, bu karar sonrası Mazic'e tepki gösterip, Bilic'e sevgi gösterilerinde bulundu.

     - Topla oynamada Beşiktaş farkı

     Beşiktaş, maç boyunca topa rakibinden daha fazla sahip oldu.

    Siyah-beyazlılar, topla oynama oranında rakibine yüzde 54'e 46 üstünlük sağladı. Beşiktaş 10, Arsenal ise 9 şut atarken, siyah-beyazlıların 4, İngiliz temsilcisinin ise 3 şutu kaleyi buldu. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Maçın bir başka ilginç istatistiği ise iki takımın da 90 dakika boyunca ofsayta düşmemesi oldu.

    Beşiktaş'ın 2 kornerine karşın, Arsenal 6 korner atışı kullandı. Siyah-beyazlılar 25, Arsenal ise 15 tehlikeli atak geliştirdi. Siyah-beyazlıların 8 faulüne, Arsenal 12 faulle karşılık verdi.

    Türkiye tarihinde güzellik yarışmalarında birinci olmuş güzeller

    İlk yarıdan dakikalar

    UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turunda Beşiktaş ile İngiliz temsilcisi Arsenal arasında oynanan maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle bitti.

    Oyuna istekli başlayan Beşiktaş, başlama vuruşuyla birlikte Demba Ba ile ilk pozisyonunu buldu. Savunmada Motta ile hata yapan siyah-beyazlı ekibin oyun düzeni bozuldu. Rakibin etkin olduğu alanı genişletmesiyle kaleden uzak kalan ev sahibi ekip, ilk dakikalardaki gibi pozisyon üretmekte zorlandı. Topun kontrolünü tekrar eline alan Beşiktaş, uzaktan şutlarla rakip kaleyi yoklamasına rağmen istediği golü bulamadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     UEFA Şampiyonlar Ligi play-off toplu sonuçlar

    Arsenal, topu ayağında tutarak Beşiktaş'ın baskı kurmasını engellemeye çalıştı. Rakibini kendi yarı alanından geriye doğru iten İngiliz temsilcisi, kurduğu baskıyla siyah-beyazlıları hataya zorladı. Bunda başarılı olan konuk ekip, özellikle sağ kanatta Wilshere ile etkili oldu. 

    İlk yarının son dakikasında iki takım da soyunma odasına üstünlükle gidebileceği net pozisyonu buldu. 44. dakikada rakip savunmanın hatasından topu kapıp ceza alanına giren Demba Ba, aynı başarıyı vuruşunda yapamayınca Beşiktaş, üstünlük şansını değerlendiremedi. 45. dakikada ise bu sefer Arsenal, önemli bir şans yakaladı. Alexis Sanchez'in pasıyla savunmanın arkasında pozisyon alan Giroud'un dokunamadığı top, kaleci Tolga'da kaldı ve mücadelenin ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı. 

    Arda Turan Beşiktaş forması giydi

    1. dakikada Beşiktaş, başlama vuruşuyla birlikte gole çok yaklaştı. Mustafa'nın dokunuşuyla başlayan maçta topu ayağına alan Demba Ba, kalecinin kalesinden uzak olmasını değerlendirmeye çalıştı ve uzun bir vuruş yaptı. Ancak kalecinin dokunduğu meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü ve Arsenal topu kontrol etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    9. dakikada Oğuzhan'ın sağ kanatta uzak mesafeden pasında ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın gelişine vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı kontrol etti.

    10. dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Wilshere, son çizgiye inmeden altıpasta Giroud'u gördü. Bu futbolcu, Ersan'ın müdahalesine rağmen vuruşunu yaparken kaleci Tolga, meşin yuvarlağa sahip oldu.

    13. dakikada Motta'nın hatası sonrası Beşiktaş kalesinde tehlike yaşandı. Bu oyuncudan topu kapan Cazorla, süratle ceza sahası içine girdiği anda yerden bir vuruş yaptı ancak kaleye paralel giden meşin yuvarlağı Beşiktaş savunması uzaklaştırdı.

    Roma - Fenerbahçe: 3-3

    32. dakikada Veli'nin ceza alanı önünden sert şutunda, kaleci Szczesny topu kontrol etti.

    38. dakikada Wilshere, Beşiktaş savunmasının arasından şut şansı buldu. İngiliz oyuncunun, plase vuruşunda kaleci Tolga uzanarak meşin yuvarlağa sahip oldu.

    44. dakikada, maçın ilk pozisyonunu bulan Demba Ba, takımına üstünlük golünü kazandıracak pozisyona girdi ancak sonuca gidemedi. Sol çaprazda Chambers'dan topu kapan Senegalli oyuncu, ceza alanına girmeden önce rakibini geçip önünü boşalttı. Bu oyuncunun yerden vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti. 

    Arda Turan Burak Yılmaz'a meydan okudu!

    45. dakikada bu sefer aynı şansı Arsenal yakaladı. Alexis Sanchez'in savunmanın arkasına kaçırdığı Giroud'un dokunamadığı topu kaleci Tolga aldı ve maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı.

    İlk yarı 0-0 berabere tamamlandı.

    İkinci yarı

    Her iki ekip de ilk yarıda hücumda yakaladıkları tempoyu soyunma odasından sahaya taşıdı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte Arsenal, Ramsey ile pozisyon buldu. Bu pozisyonun hemen ardından Beşiktaş, Olcay Şahan ile yakaladığı net pozisyonu değerlendiremedi. Temponun düşmediği ikinci yarıda iki takım da hücumda gol ararken, savunmada dengesiz yakalandı. Beşiktaş, zaman zaman savunmadaki top kayıplarıyla kalesinde tehlike yaşadı.

    Siyah-beyazlı ekip, maçın bitimine 10 dakika kala Ramsey'in gördüğü kırmızı kartla büyük bir avantaj yakalamasına rağmen savunmada yine dağınık bir görüntü verdi. Beşiktaş, 88. dakikada Veli'nin hatası sonrası kalesindeki en net pozisyonu yaşadı. Topu kapan Chamberlain'in şutunda meşin yuvarlak yan direkten dönünce Beşiktaş, geriye düşmekten kurtuldu. Siyah-beyazlı takım, hücumda çaprazda rakip ceza alanına yakın yerlerde hatalı paslar yapınca meşin yuvarlağı ceza alanına taşıyamadı ve rakibiyle yaptığı ilk maçtan 0-0 beraberlikle ayrıldı.

    Trabzonspor - Rostov maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Arsenal, deplasmanda atacağı golün ve alacağı galibiyetin bilinciyle sürekli atak oynadı. İngiliz temsilcisi, 80. dakikada Ramsey'in gördüğü kırmızı kartla son bölümleri eksik oynamak zorunda kaldı. Ramsey'in oyun dışı kalmasıyla geriye yaslanması beklenen konuk ekip, aksine etkili oyununu sürdürdü ve 88. dakikada Chamberlain ile gole çok yaklaştı. Bu oyuncunun şutunda topun direkten dönmesiyle Arsenal, öne geçme şansını yitirdi. İngiliz ekibi, mücadeleden 0-0 beraberlikle ayrılarak tur umutlarını ülkesine taşıdı.

    47. dakikada sol kanatta Oğuzhan'ın pasıyla topla buluşan Olcay, ceza alanına girdiği anda Koscielny'yi şık çalımla geçti. Bu oyuncunun plase vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

    68. dakikada Debuchy, ceza alanı içinde sağda son çizgiye inmeden topu altıpasın önüne bıraktı. Giroud'un istediği gibi vuramadığı ve Franco'ya çarpan top, ceza alanı dışına çıktı.

    80. dakikada Cazorla'nın ceza alanı önünde kullandığı serbest vuruşta, kaleci Tolga iki hamlede meşin yuvarlağa sahip oldu.

    'Piston aşağı indi'nin şoförü konuştu

    Aynı dakika içinde Beşiktaş, rakibin eksik kalmasıyla büyük bir avantaj yakaladı. Arsenal'de ilk sarı kartını 54. dakikada gören Ramsey, ikinci sarının ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

    88. dakikada Veli'nin hatalı pasında sağ çaprazda topu alan Chambarlein, rakiplerini geçerek ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Kaleci Tolga'nın dokunduğu meşin yuvarlak yan direğe çarpıp, oyun alanına döndü. Arsenalli oyuncular, tehlike yaratmaya çalışırken, Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

    Tempolu ve pozisyonun çok olduğu karşılaşma, 0-0 beraberlikle son erdi.

    'Piston aşağı indi'nin şoförü konuştu

    Maçtan notlar

    Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Arsenal ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında savunmanın sağında İsmail Köybaşı'na şans tanıdı.

    Beşiktaş'ta sürekli savunmanın solunda görev alan İsmail Köybaşı, Arsenal karşısında sağ bekte forma giydi. Savunmayı İsmail Köybaşı, Franco, Ersan Gülüm ve Motta'dan oluşturan Bilic, orta alanda Oğuzhan, Veli, Necip, Olcay ve Mustafa Pektemek'i oynattı. İleri uçta ise Demba Ba görev aldı.

    Arsenal'den Beşiktaş'a transfer olan Oğuzhan Özyakup, eski takımına karşı forma giydi.

    - Hutchinson yetişmedi

     Teknik direktör Bilic'in dünkü basın toplantısında, oynama şansını yüzde 50 olarak gösterdiği Atiba Hutchinson, sakatlığı nedeniyle Arsenal karşısında forma giyemedi. 

    Bu arada Gökhan Töre, 18 kişilik kadroya dahil edildi. Yedek kulübesindeki diğer isimler ise Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş, Tomas Sivok, Uğur Boral, Kerim Frei ve Cenk Tosun oldu.

    TMZ iPhone 6'nın fotoğraflarını ele geçirdi

     - Arsenal'da 2 değişiklik

     Arsenal ise Premier Lig'de son oynadığı Crystal Palace maçının kadrosunda 2 değişiklik yaparak Beşiktaş karşısına çıktı.

    İngiliz ekibinde sakatlığı bulunan Kieran Gibbs'in yerine Nacho Monreal, Yaya Sonogo'nun yerine de Olivier Giroud forma giydi. "Topçular"da Barcelona'dan transfer edilen Alexis Sanchez de ilk 11'de sahaya çıktı. 

    Alman futbolcular, Türk asıllı Mesut Özil ile Lucas Podolski ve Per Mertesacker ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

     - Taraftarların ilgisi

     Beşiktaş ile Arsenal arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu ilk maçında siyah-beyazlı taraftarlar takımlarını yalnız bırakmadı.

    Karşılaşmanın oynandığı Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen 50 bine yakın Beşiktaş taraftarı, tezahüratlar ve şarkılarla takımlarına destek verdi. Taraftarlar, doğu tribününde yaptıkları bayrak şovla stadı adeta bayram yerine çevirdi.

    Bu arada Londra'dan gelen yaklaşık 100 Arsenal taraftarı da kendilerine ayrılan kale arkası tribünden maçı takip etti.

    En güzel spiker seçildi

     - Seba unutulmadı

     Arsenal maçında, geçtiğimiz günlerde vefat eden Beşiktaş'ın onursal başkanı Süleyman Seba da unutulmadı. 

    Siyah-beyazlı taraftarlar Seba için üzerinde resmi yer alan ve "Süleyman Seba'nın evlatlarıyız" yazılı pankart açtı. Taraftarlar ayrıca uzun süre Seba lehine tezahüratta bulundu.

    Stat hoparlörlerinden Seba'nın sevdiği "Eski dostlar" şarkısı çalındı.

    Karşılaşma öncesinde iki takım futbolcularının da katılımıyla Seba için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Taraftarlar saygı duruşunun ardından "Süleyman Seba'nın askerleriyiz" diye tezahürat yaptı.

    Fenerbahçe - Olympiakos: 2-1 (Maçın geniş özeti)

     - 226 medya mensubu takip etti

     Beşiktaş-Arsenal maçına taraftarların yanı sıra medyanın da ilgisi büyük oldu.

    Karşılaşmada 25'i yabancı toplam 226 medya mensubu görev yaptı. Bu medya mensuplarının 59'u sahada, 167'si de basın tribününde karşılaşmayı takip etti.

     - 48 yıl önceki kadrodakiler maçta

    Beşiktaş'ın 48 yıl önce kaptan Recep Adanır'ın jübilesinde Arsenal'la karşılaşan ve 2-0 galip gelen kadrosunda yer alan bazı futbolcular da maça geldi.

    Karşılaşma öncesinde 1966'da Arsenal'a karşı forma giyen Recep Adanır, Necmi Mutlu, Fehmi Sağınoğlu ve Sami Şenol'a Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil tarafından plaket verildi.

    Akıllı telefonda bir numara artık ne Samsung ne de Apple!

    - Pankarta izin verilmedi

    Beşiktaşlı taraftarların Arsenal maçında doğu tribününde açmayı planladığı dev pankarta UEFA izin vermedi.

    Çarşı grubunun yaptığı ve  dünyanın elle hazırlanmış en büyük pankartı olma özelliğine sahip pankartta "A" harfinin anarşizmi simgeleyen şekilde yazılması nedeniyle UEFA yetkililerinden izin çıkmadığı öğrenildi.

    - Beşiktaş'tan yemek

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve yöneticiler, karşılaşma öncesi Arsenal yöneticileri ve UEFA delegesine yemek verdi.

    Yemeğe, Beşiktaş yöneticilerinin yanı sıra Arsenal Kulübü Başkanı Chips Keswick, UEFA Delegesi Martin R.M. Sturkenboom, Arsenal direktörleri Ken J. Friar ve Richard Carr, Arsenal Genel Sekreteri David Miles ile yöneticiler Liam Brady ve Dick Law katıldı.

    Başkan Orman, yemekte konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

    Beşiktaş evinde eleme maçı kaybetmiyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow