hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş - Feyenoord: 3-1

    Beşiktaş - Feyenoord: 3-1
    expand

    Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun rövanşında İstanbul'da Hollanda'nın Feyenoord takımını 3-1 mağlup ederek play-off turuna yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Beşiktaş, Hollanda'nın Feyenoord takımını 3-1 yenerek, adını play-off turuna yazdı.  

    Beşiktaş - Feyenoord maçından kareler

    İlk yarı

    UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön elemede Beşiktaş ile Hollanda'nın Feyenoord takımı arasında oynanan rövanş maçının ilk yarısını siyah-beyazlı takım, 1-0 önde tamamladı. 

    MAÇIN GENİŞ ÖZETİ

    İlk maçta aldığı 2-1'lik galibiyetin avantajıyla sahaya çıkan Beşiktaş, rövanşın ilk dakikalarında oyunu kontrol etmekte zorlandı. Sahasından çıkmakta zorlanan siyah-beyazlı takım, ilk bölümlerde rakibin hücumlarını savuşturmaya çalıştı. Hücumda etkili olamayan ev sahibi takım, 28. dakikada Mustafa'nın rakibini hataya zorlamasıyla golü buldu. Bu oyuncu kazandığı topu, ceza alanındaki Demba Ba ile buluşturarak takım arkadaşının golünde etkili oldu ve Beşiktaş 1-0 öne geçti. Beşiktaş, bulduğu golün ardından savunmadaki kontrollü oyununu sürdürdü ve yine rakibin açık vermesini bekledi. Siyah-beyazlı ekip, soyunma odasına da 1-0 üstünlükle gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demba Ba stili üçlü çektirme

    Sağ kanattan etkili ataklar yapan konuk Feyenoord ise ceza sahasında veya önünde açıklar bulamayınca kendisini umutlandıracak golü baskısına rağmen bulamadı. Beşiktaş'ın hücumda etkili olmasına izin vermeyen Hollanda temsilcisi, 28. dakikada savunmada yaptığı büyük hatayla golü kalesinde gördü. Konuk ekip, yeniden baskı kurmaya çalıştıysa da ilk yarıyı 1-0 geride kapadı.

    23. dakikada Te Verde'nin ceza alanı önünden şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti. 

    Bilic: "Tamamen hak ettik" ... Rutten: "İlk gol ofsayttı"

    28. dakikada sol kanatta topu kapan Mustafa, çaprazdan ceza alanına girdiği anda altıpasta Demba Ba'yı gördü. Bu oyuncu, rakibin müdahalesiyle dengesini kaybetmesine rağmen meşin yuvarlağı filelere göndermesini bildi: 1-0.  

    Beşiktaş'ın 5 muhtemel rakibi belli oldu

    33. dakikada sağ kanatta Motta'nın kullandığı serbest atışta Nelom'un ters vuruşunda, kaleci son anda topu kornere çeldi. 

    Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

    BEŞİKTAŞ VODAFONE ARENA'DAN YENİ KARELER

    Beşiktaş, mücadelenin ikinci yarısında topun kontrolünü elinde tutmaya çalıştı. Zaman zaman iyi paslaşarak organize olabilen ev sahibi takım, 62. dakikada Demba Ba ile bir kez daha etkili oldu. Ancak bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı. Savunmada konsantrasyonunu yitiren "Kara Kartallar", 74. dakikada kalesinde golü gördü. Savunmanın solunda Manu'yu kontrol edemeyen siyah-beyazlı ekip, bu oyuncunun golüyle rakibin 1-1 beraberliği sağlamasını engelleyemedi. Ancak Beşiktaş, son 10 dakikayı daha rahat geçirebileceği golü erken buldu. 80. dakikada Olcay'ın hazırladığı pozisyonda Demba Ba, bir kez daha sahne aldı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Savunma hatalarının damgasını vurduğu maçta bir büyük hatayı da Kongolo yaptı ve Beşiktaş tur kapısını tamamen açacağı golü 86. dakikada bir kez daha Demba Ba'nın ayağından buldu. Siyah-beyazlı takım, ilk maçta 2-1 yendiği rakibini ikinci karşılaşmada 3-1 yenerek, play-off turuna yükseldi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GS- Atletico Madrid: 0-0 (Maçın geniş özeti)

    Feyenoord, ilk yarıda olduğu gibi oyunu rakip alana yığmayı denedi. Karşılaşmanın ilk devresinde kanatları etkili kullanan Hollanda ekibi, hücumda çoğalamamanın ve gol noktalarına gelememenin sıkıntısını yaşadı. Konuk ekip, 74. dakikada Manu'nun golüyle tur için umutlarını arttırdı ancak Beşiktaş'ın üst üste gelen golleri sonrasında kupaya veda etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    62. dakikada Olcay'ın ceza alanı içinde soldan pasında altıpasın önünde topla buluşan Demba Ba'nın bekletmeden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

    Demba Ba caps'leri

    74. dakikada bu sefer Beşiktaş savunması hata yaptı. Uzun pasta topla buluşan Manu, ceza alanına çok rahat bir şekilde geldi. Bu oyuncu, Motta'dan kurtardığı meşin yuvarlağı sert bir şutla kaleye gönderdi ve ağlarla buluşturdu: 1-1

    78. dakikada üst üste hata yapan Beşiktaş, kalesinde bir tehlike daha yaşadı. Rakibin etkili geldiği bu dakikada Immers'in ceza yayı içindeki sert şutunda, kaleci Tolga yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.

    80. dakikada Olcay, Beşiktaş'ı rahatlatan pozisyonu hazırlayan isim oldu. Sol kanatta rakiplerini geçen Olcay, altıpasta bekleyen Demba Ba'ya yerden güzel bir pas verdi. Senegalli oyuncu, takımının ikinci golüne imza attı: 2-1 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    86. dakikada Demba Ba, İstanbul'da seyircisinin önünde "Hat-trick" yaptığı golü, Kongolo'nun hatalı pası sonrası attı. Bu oyuncunun hatalı geri pasında pozisyonu iyi takip eden ve topla buluşan Demba Ba, kaleciyi de geçtikten sonra güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve farkı 2'ye çıkardı: 3-1

    Beşiktaş, karşılaşmayı 3-1 kazanarak, play-off turuna yükseldi.

    BEŞİKTAŞ'IN YENİ FORMALARI

    DEMBA BA KİMDİR?

    Beşiktaş-Feyenoord maçından notlar

    Beşiktaş, Hollanda'nın Feyenoord takımıyla oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçıyla birlikte tam 60 gün sonra İstanbul'da taraftarının karşısına çıktı.

    İstanbul'daki son maçını geçen sezonun 34. haftasında, 14 Mayıs'ta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynayan siyah-beyazlılar, 2 ay sonra Feyenoord maçında taraftarıyla hasret giderdi.

     - Taraftarlar yalnız bırakmadı

     Siyah-beyazlı taraftarlar, İstanbul'da sezonun ilk resmi maçında takımlarını yalnız bırakmadı.

    Atatürk Olimpiyat Stadı'na gelen yaklaşık 50 bin siyah-beyazlı taraftar, tezahüratlarıyla takımlarını destekledi.

    Doğu tribününde büyük boyutlardaki siyah-beyaz ve kırmızı renkli bayrakları sallayan taraftarlar, tribünü adeta bayram yerine çevirdi.

    Maç öncesi zemini kontrol için sahaya çıkan siyah-beyazlı futbolculara taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Olcay Şahan, taraftarların isteği üzerine saha ortasında siyah-beyazlı seyircilere "üçlü" çektirdi.

    Öte yandan, Hollanda'dan gelen yaklaşık 200 Feyenoord taraftarı da kale arkasındaki tribünden takımlarını destekledi.

     - Demba Ba ilk 11'de

    Beşiktaş'ın İngiltere'nin Chelsea takımından transfer ettiği Demba Ba, Feyenoord karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

    İstanbul'da ilk kez taraftarın karşısına çıkan Senegalli futbolcu, ilk 11'de görev aldı.

    Demba Ba, Feyenoord ile oynanan ilk maçta 59. dakikada Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna girmişti.

    Siyah-beyazlı taraftarlar da Demba Ba'ya maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulundu. Demba Ba'yı tribünlere çağıran taraftarlar, uzun süre Senegalli futbolcu lehine tezahürat yaptı. 

     - Kadroda 2 değişiklik

     Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Hollanda'daki ilk maçın kadrosundan 2 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

    Sakatlıktan yeni çıkan Oğuzhan Özyakup ve Serdar Kurtuluş'u yedek soyunduran Hırvat teknik adam, bu futbolcuların yerlerine Demba Ba ile sakatlığı geçen Veli Kavlak'ı oynattı. 

    Siyah-beyazlılarda, Oğuzhan ve Serdar Kurtuluş'un yanı sıra Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Tomas Sivok, Uğur Boral ve Cenk Tosun yedek kulübesinde yer aldı.

    - Savunmanın sağında Necip oynadı

     Beşiktaş'ta ilk maçta ön liberoda görev yapan Necip Uysal, İstanbul'daki rövanşta Serdar Kurtuluş'un yerine savunmanın sağında görev yaptı.

    Yeni transfer Demba Ba ise forvette yer alan Mustafa Pektemek'in arkasında görev aldı. Sakatlığı nedeniyle ilk maçta forma giyemeyen Veli Kavlak da ön liberoda oynadı.

     - Feyenoord'da tek değişiklik

     Feyenoord ise ilk maçtaki kadrosundan sadece 1 değişiklik yaparak rövanş maçına çıktı.

    Hollanda ekibinde, Wesley Verhoek'in yerine Miguel Nelom forma giydi.

     - Erkan Koyuncu unutulmadı

    Kısa bir süre önce Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki giriş kapısında geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybeden Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu, Beşiktaş-Feyenoord maçı öncesi unutulmadı.

    Karşılaşma öncesi sahadaki foto muhabirleri fotoğraf makinelerini yere bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Stat hoparlörlerinden yapılan anonsla, siyah-beyazlı taraftarlar da saygı duruşuna katıldı. 

    Bu arada, saygı duruşu sırasında Feyenoord taraftarlarının tezahürat yapmalarına, siyah-beyazlı taraftarlar tepki gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow