hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beşiktaş'ın borcu: 971 milyon lira

    Beşiktaşın borcu: 971 milyon lira
    expand

    Beşiktaş Kulübü Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün borcunun 971 milyon 795 bin 974 lira olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Tuncel, toplam borcun 30.06.2015 itibarıyla 971 milyon 795 bin 974 lira olduğunu dile getirdi.

    Beşiktaş son dakika transfer haberleri (8 Ağustos)

    Tuncel, derneğin borcunun 370 milyon 934 bin 120 lira, Beşiktaş Futbol Yatırım AŞ'nin ise 600 milyon 861 bin 854 lira olduğunu kaydederken, kulübün halka açık şirketinin öz kaynaklarının ise negatif olduğunu vurguladı. 

    - Beşiktaş Kulübü'nün 2015 yılı üçüncü olağan divan kurulu toplantısı başladı.

    Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, siyah-beyazlı takımın kadrosunu nokta transferlerle güçlendirdiğini belirterek, "Çok güzel transferler yapıldı. Hiçbir takımdan eksik kalan tarafımız olmadı. Bu, bizim için sevindirici, umutlandırıcı bir unsur olmuştur" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İki Ronaldo arasındaki 184 fark!

    Yalçın Karadeniz, Türkiye'nin en iyi antrenörlerinden birinin takımın başına getirildiğini kaydederek, "Ben bu konuda biraz tereddüt gösteriyordum ama kısa süre içinde fevkalade güzel bir antrenör getirmiş olduk. İnşallah bu sezon şansımız da yanımızda olursa, geçtiğimiz sezondan dersler de çıkartarak camianın 8 senedir özlemle beklediği mutlu sona ulaşırız. Hepimiz bunun için dua etmiş olalım" şeklinde konuştu.   

    Geçen sezon tünelin ucunda gözüken şampiyonluğun son 4 haftada yaşanan şanssızlıklarla kaybedildiğini vurgulayan Karadeniz, şöyle konuştu:

    "Yönetimimiz kaçan şampiyonluğun sebepleri üzerinde bir analiz yapmıştır, yapmalıdır. Eğer böyle bir analiz yapılmışsa bunu bizimle paylaşmalıdır. Bunun sebeplerini hepimiz bilmeliyiz. Bunlardan ders alınarak bu sezonun kaçırılmaması için bunu yapmamız gerekiyor."

    - Yönetimin aldığı seçim kararı

    Yalçın Karadeniz, 15-20 gün önce bir basın mensubunun kendisine sorduğu 'Yönetim, ekim veya kasım aylarında bir seçime gidecek. Buna ne diyorsunuz?' sorusuna, "Olağanüstü durumlar olmadığı sürece kulübümüz anayasasında yazdığı tarihler içinde seçimlerini yapar. Geçtiğimiz aylar içinde idari ve mali kongreyi yaptık, bir daha olağanüstü kongre yapılırsa tüzüğümüz gereği 5 ay sonra bir kongre daha yapılır" cevabını verdiğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Beşiktaş camiası her seçimin getirdiği bölünmeyi kaldıramayabilir mi? Buna gerek yok. Maddi ve manevi olarak da bundan hiç kimse bir fayda beklemesin. Böyle bir şey olamaz. 'Yönetim böyle karar almışsa yapacak bir şey yok. Ama karar alınmamışsa kararlarını bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum' dedim. Böyle bir karar alınırsa 10., 11. haftadan sonra yeni bir ayrışmanın içine girmiş olmak bize hiçbir fayda sağlamaz. Bunu da bu şekilde arz ettim. Bunu yanlış şekilde anlayanlar oldu. Bunu bir kez daha arz etmek istedim."

    Toplantı sona erdi

    Beşiktaş Kulübü'nün 2015 yılı üçüncü olağan divan kurulu toplantısı sona erdi. 

    Kulüp başkanı Fikret Orman, siyah-beyazlı takımın yarın Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla Atina'da yapacağı hazırlık maçını takip etmek üzere bu ülkeye gideceği için Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen toplantının son bölümünde yer almadı.

    Toplantıdan ayrılmadan önce bir kez daha kürsüye gelen ve divan kurulu üyelerinin eleştirilerine cevap veren Orman, basketbol ve diğer amatör branşların hepsiyle alakalı devrim olacak projeler üzerine çalıştıklarını ancak öncelikli olarak futbol branşını toparlamaları gerektiğini söyledi. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orman, siyah-beyazlı takımın eski teknik direktörü Slaven Bilic'le uzun süre çalışmak istediklerini, ancak çeşitli nedenlerden bunun gerçekleşmediğini kaydederek, "Doğrusu olduğu için böyle yaptık. Beşiktaş'ın hocalığı zor bir şey. Bütçemizi oturttuğumuz sürece daha uzun dönemli çalışmak istiyoruz. Shakhtar Donetsk'i çalıştıran Lucescu ile ilk geldiğimde de sonrasında da her seferinde konuştuk. Türkiye'yi tanıyan, bizim de iyi dostumuz. Olmadı" ifadesini kullandı.

    - "Taraftara 'tırtıl' demedim"

     Beşiktaş taraftarı için 'tırtıl' ifadesini kullandığına yönelik iddialarla ilgili Orman, "Hiçbir zaman taraftara 'tırtıl' demedim. Beşiktaş Kulübü Başkanı, taraftarına 'tırtıl' der mi?" dedi.

    Divan kurulu toplantısına kendisiyle beraber sadece 7 yönetim kurulu üyesinin katılmasına tepki gösterilmesi üzerine de Orman, "19 kişilik yönetim kurulunu 15'e indirdik. Değerli ikinci başkanım pazartesi günü dönüyor. Diğer arkadaşlarımın da tatil dönemi var. Bugün ben buradayım" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gazeteciler arasında ayrım yapmamasına yönelik telkinde bulunulması üzerine "Asla ayrım yapmam" diyen Orman, Vodafone Arena inşaatında kullanılan demir konusuyla ilgili şunları söyledi:

    "Demirin yüzde 50-60'ını Ahmet Nur Çebi'den, ucuz fiyata aldık. Uzun vadeli ödedik. Elinden gelen her şeyi yaptı. Algılamaya baktığımız zaman 'tartılmadı, içinden demir çekildi' gibi soru işaretleri oluşturuluyor. Somut bir şey varsa, çıkıp söylersiniz. Alnımız açık, gönlümüz pak. Çiğ yemedik ki, karnımız ağrısın. Gayet de makul bir şekilde stat yapıyoruz."

     - Demirören konusu

     Orman, Beşiktaş Kulübü'nün menfaatlerine göre hareket ettiklerini anlatırken, siyah-beyazlı kulübün eski başkanı Yıldırım Demirören'e ödenmesi planlanan borçla ilgili şöyle konuştu:

    "Demirören'in verdiği para, lira olduğu için döviz bazında yüzde elli azalmış durumda. 'Bu paranın büyük kısmını bağışlayın ve geri kalanı biz ödeyelim, bu mevzu da sulh yoluyla kapansın' dedik. Amacımız budur. Beşiktaş'ı yönetmek bazı konularda ketumiyet gerektiriyor."

    Fikret Orman'ın ayrılmasının ardından toplantıda söz almaya devam eden üyeler, siyah-beyazlı yönetime çeşitli eleştirilerde bulundu. 5 saati aşkın süren toplantı, Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil'in yaptığı teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow