hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brugge Avrupa'da, Beşiktaş evinde yenilmiyor

    Brugge Avrupada, Beşiktaş evinde yenilmiyor
    expand

    Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında yarın karşılaşacağı Belçika'nın Club Brugge takımı, bu sezon Avrupa kupalarında maç kaybetmedi. Beşiktaş ise Avrupa kupalarında evinde 7 maçtır kaybetmiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi mücadelesine 3. ön eleme turunda başlayan Belçika temsilcisi, şu ana dek yaptığı 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.

    3. ön eleme turunda Danimarka'nın Brondby ekibini 3-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle eleyen Club Brugge, play-off'ta ise İsviçre'nin Grasshoppers ekibine 2-1 ve 1-0 üstünlük sağlayarak adını gruplara yazdırdı. Belçika ekibi, grup maçlarında ise 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik alarak 12 puan topladı ve 2. tura yükseldi.

    Mavi-siyahlı ekip, 2. turda Danimarka'nın Aalborg ekibini iki maçta da mağlup etmeyi başardı. İlk maçta deplasmanda rakibine 3-1 üstünlük sağlayan Club Brugge, sahasındaki karşılaşmayı da 3-0 kazanarak son 16 turunda yer aldı. Belçika temsilcisi, son 16 turu ilk maçında da evinde Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti.

    Beşiktaş - Club Brugge maçı saat kaçta hangi kanalda?

    - Sadece 5 gol yedi

    Club Brugge Avrupa kupalarında oynadığı 13 maçta kalesinde sadece 5 gol gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon bir maçta birden fazla gol yemeyen Belçika ekibi, gollerin 3'ünü evinde, 2'sini ise deplasmanlarda yedi. Kalesinde gol gördüğü 5 maçın 4'ünü kazanan Club Brugge, sadece birinde berabere kaldı. Belçika ekibinin bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı maçlar ve
    sonuçları şöyle:

    Monaco - Arsenal: 0-2 (MAÇ ÖZETİ)

    Maç Sonuç
    Club Brugge-Brondby 3-0, 2-0
    Club Brugge-Grasshoppers 2-1, 1-0
    Club Brugge-Torino 0-0, 0-0
    Club Brugge-HJK 3-0, 2-1
    Club Brugge-Kopenhag 1-1, 4-0
    Club Brugge-Aaalborg 3-1, 3-0
    Club Brugge-Beşiktaş 2-1

    - Deplasmanda 6 maçta 5 galibiyet

    Beşiktaş ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşılaşacak Club Brugge, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanlarda daha başarılı sonuçlar aldı.

    Oynadığı 6 deplasman maçının 5'ini kazanan Belçika temsilcisi, bir müsabakadan da beraberlikle ayrıldı. Dış sahalarda 14 gol atan Club Brugge, kalesinde 2 gol gördü.

    Atletico Madrid - Bayer Leverkusen: 4-2 (Penaltılarla) (MAÇ ÖZETİ)

    - Son 5 resmi maçını kazandı

    Club Brugge, oynadığı son 5 resmi maçını da kazandı.

    En son Belçika Ligi'nde 22 Şubat'ta oynadığı Gent maçını 2-1 kaybeden mavi-siyahlılar, daha sonra 2'si UEFA Avrupa Ligi, 3'ü de lig olmak üzere üst üste 5 karşılaşmasını da kazanmayı bildi.

    Ünlü futbolcu Gomis neden fenalaştı?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Normal sezonu lider tamamladı

    Club Brugge, Belçika Pro Lig'de normal sezonu en yakın takipçisi Gent'in 4 puan önünde lider tamamladı.

    Play-off sisteminin uygulandığı Belçika'da, normal sezonda 30 maçta 17 galibiyet, 10 beraberlik alıp, 3 kez de sahadan yenilgiyle ayrılan mavi-siyahlılar, 61 puan topladı.

    Beşiktaş evinde yenilmiyor

    UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında yarın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Belçika'nın Club Brugge takımıyla karşılaşacak Beşiktaş, Avrupa kupalarında evinde 7 maçtır kaybetmiyor.

    En son eski stadı BJK İnönü Stadı'nda 15 Mart 2012'de İspanyol ekibi Atletico Madrid'e 3-0 mağlup olan siyah-beyazlılar, daha sonra İstanbul'da yaptıkları 7 Avrupa kupası maçında 5 galibiyet, 2 beraberlik elde etti. Beşiktaş, 7 maçını da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadı.

    2013-2014 sezonunda İstanbul'da Norveç'in Tromsö takımını 2-0 mağlup eden "Kara Kartallar", bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda temsilcisi Feyenoord'u 3-1 yenip, play-off turunda Arsenal ile golsüz berabere kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi C Grubu ilk maçında Yunanistan'ın Asteras takımıyla 1-1 berabere kalıp, puanları paylaştı. Daha sonra Sırbistan'ın Partizan takımını konuk eden "Kara Kartallar", bu kez sahadan 2-1 galip ayrıldı.

    Bayern Münih - Shakhtar Donetsk: 7-0 (Maç Özeti)

    Beşiktaş, grubun son maçında ise Tottenham karşısında sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, 2. tur rövanş maçında ise bu kez İngiliz ekibi Liverpool karşısında normal süre ve uzatmaları 1-0 önde kapatıp, penaltılarlaturu geçti. 

    - 178. maçına çıkacak

    Beşiktaş, Belçika'nın Club Brugge takımıyla yarın deplasmanda yapacağı maçla Avrupa kupalarında 178. karşılaşmasına çıkacak.

    Siyah-beyazlılar, Avrupa kupalarında yaptığı 177 maçtan 66'sını kazanıp, 34'ünde berabere kaldı, 77 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri toplam 223 kez havalandıran "Kara Kartallar", kalesinde ise 250 gol gördü.

    Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 12 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - UEFA'da 90. maç

    Beşiktaş eski adı UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 90. maçına çıkacak.

    Siyah-beyazlılar, bu kupada oynadıkları 89 maçta 40 galibiyet, 17 beraberlik alıp, 32 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. "Kara Kartallar", attıkları 138 gole karşın kalesinde 108 gol gördü.

    - Avrupa mesaisi

    Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında yaptığı maçların performans tablosu şöyle:

    Hükmen galibiyetler

    Beşiktaş'ın, haberde değerlendirmeye alınmayan, Avrupa kupalarında hükmen galibiyetleri de bulunuyor.

    Siyah-beyazlılar, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1958-1959 sezonunda Yunanistan'ın Olympiakos, 1986-1987 sezonunda da Kıbrıs Rum kesiminin APOEL takımlarının sahaya çıkmamaları üzerine hükmen galip ilan edilerek, tur atlamıştı.

    - İki kez çeyrek finale çıktı

    Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı iki kez çeyrek finale yükselme oldu.

    Siyah-beyazlılar, 1986-87 sezonunda o dönemdeki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale çıkma başarısı gösterirken, 2002-2003 sezonunda da UEFA Kupası'nda aynı başarıya ulaştı.

    - En farklı galibiyeti Saraybosna'ya karşı

    Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini Bosna Hersek takımı Saraybosna karşısında elde etti.

    Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında deplasmanda Bosna Hersek'in Saraybosna takımını 5-0 yendi. Beşiktaş ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde 2011 yılında İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibini 5-1, bu sezon da Sırbirtan temsilcisi Partizan'ı 4-0 mağlup etmeyi başardı.

    - En farklı yenilgiler İngilizlerden

    Beşiktaş, Avrupa kupaları tarihinde en farklı skorlu yenilgiyi ise İngilizlerin dünyaca ünlü takımı Liverpool'dan aldı.

    Siyah-beyazlılar, 2007-2008 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu maçında deplasmanda Liverpool'a 8-0'lık skorla yenildi. Bu sonuç hem Beşiktaş hem de UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinin en farklı skorlu maçı olarak kayıtlara geçti.

    Beşiktaş, daha önceki en farklı skorlu yenilgisini yine bir İngiliz ekibine karşı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşamıştı. Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda deplasmanda Leeds United'a 6-0 yenilmişti.

    - En golcüsü Oktay Derelioğlu

    Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu Oktay Derelioğlu. Siyah-beyazlı formayı giydiği dönemlerde Avrupa arenasında takımına toplam 14 gol kazandıran Oktay'ı, 12 golle Brezilyalı Bobo izliyor.

    Beşiktaş'ta ayrıca, 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 8 golle Demba Ba, 7'şer golle Mehmet Özdilek ve Ricardo Quaresma, 6'şar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin, Avrupa kupalarının en golcüleri olarak sıralanıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow