hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Chelsea'den ırkçılık yapan taraftarlarına: İğrençsiniz!

    Chelseaden ırkçılık yapan taraftarlarına: İğrençsiniz
    expand

    İngiliz kulübü Chelsea'nin taraftarlarının, takımlarının Paris Saint Germain (PSG) deplasmanında oynadığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçından önce metroya binmek isteyen siyahi yolcuya izin vermediği ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, Chelseali taraftarlar, PSG ile takımları arasında Fransa'nın başkenti Paris'te oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turu karşılaşmasından önce ırkçı bir harekete imza attılar.

    Taraftarlar, Richelieu-Drouot metro hattında kalkmak üzere olan trene binmek isteyen siyahi yolcunun içeri girmesine izin vermedi. Afrika kökenli yolcuyu iterek kapıdan uzaklaştıran taraftarlar, siyahi bir kadın yolcunun önlerinde durduğu sırada da "Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz" diye tezahürat yaptı.

    Chelsea Kulübü, olay sonrası yayımladığı açıklamada, "Böylesine iğrenç bir davranışın, futbol veya toplumda yeri yoktur. Olaya karışanlar hakkında açılacak bir davanın destekçisi olacağız. Bu taraftarlar arasında kombine bilet sahipleri ya da kulüp üyeleri varsa, onlara karşı stada girme yasağı da dahil en sıkı önlemleri alacağız" ifadelerine yer verdi.

    Takozundan akıllısına unutulmaz 10 cep telefonu!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir soruşturma daha

    UEFA Şampiyonlar Ligi 'nde dün gece Paris Saint-Germain (PSG) ile Chelsea arasında oynanan maç öncesinde, ırkçı hareketlerde bulunan İngiliz taraftarlar hakkında, Fransa'nın ardından İngiltere'de de soruşturma açıldı.

    Londra emniyetinden yapılan açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'teki metroda yapılan ırkçı hareketlerde yer alan Chelseali taraftarların bundan sonra yapılacak karşılaşmalara alınmaması için gereken incelemenin yapılacağı belirtildi.

    Açıklamada, söz konusu eylem hakkında Paris'te soruşturma açılmasına rağmen olayın Londra polisi tarafından da ciddiye alındığı vurgulanarak, "Olaya karışan kişilerin belirlenmesinde ve Fransız yetkililerin eylemi gerçekleştirenlere herhangi bir cezai işlem uygulaması halinde, bunlara destek sağlayacağız. Aynı zamanda Chelsea Kulubü ile de yakın çalışma yürüteceğiz" ifadesine yer verildi.

    Ayrıca, PSG'den gelen talep doğrultusunda dünkü karşılaşmada Londra polis memurlarının da Paris'te görev aldığı kaydedildi.

    İngiltere Başbakanı David Cameron ise ülke basınına yaptığı açıklamada, Paris'te yaşanan ırkçı olayın "aşırı derecede rahatsız edici ve endişe verici" olduğunu söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow