hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Chelsea'li taraftarların kurbanı konuştu

    Chelseali taraftarların kurbanı konuştu
    expand

    UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint-Germain (PSG) ile Chelsea arasında oynanan maç öncesinde ırkçı harekete maruz kalan Moritanya asıllı Süleyman S, zaman geçirilmeden faillerin yakalanmasını talep etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fransa basına konuşan Süleyman S, Richelieu-Drouot metrosunda yaşadığı olay sırasında güvenlik görevlilerinin kavga olasılığını yatıştırmak amacıyla yanına geldiğini belirterek, "Bana sadece kavga çıkıp çıkmadığını sordular ve gittiler" dedi.

    Olayın videosunun çekildiğini sonradan öğrendiğini belirten Moritanya asıllı Paris doğumlu mağdur, kazayı yakınlarına anlatamadığını ifade ederek, "Eşime ve çocuklarıma ne anlatabilirdim ki? 'Babanız rengi nedeniyle metroya binemedi' diyemezsin. Çok saçma bir olaydı" ifadelerini kullandı.

    Süleyman S, olayın faillerinin bulunmasını istediğini vurgulayarak, "Metrodaki İngiliz taraftarların bulunarak yakalanmasını ve hapis cezası almasını istiyorum. Bu yapılanlar cezasız kalmamalı" diye konuştu.

    Haberlerde, Fransa ve İngiltere'de açılan soruşturmalar kapsamında faillerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü de kaydedildi.

    - Chelsea'nin ilk siyahi futbolcusundan tepki

    Öte yandan, Chelsea'de 1981'de forma giymeye başlayan kulübün ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, söz konusu taraftarlardan utandığını vurgulayarak, "Görüntüleri izledim ve midem bulandı. Çok kızdım ve utandım. Irkçılığa karşı bu kadar ciddi kampanya yürütülmesine rağmen böyle olayların yaşanması, bütün uğraşları boşa çıkarıyor" değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiliz Guardian gazetesi tarafından yayınlanan videoda, İngiliz taraftarlar, Richelieu-Drouot metrosunda kalkmak üzere olan trene binmek isteyen Afrika kökenli yolcuyu iterek içeri girmesine izin vermemiş ve "Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz" şeklinde tezahürat yapmışlardı.

    Trabzonspor - Napoli maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Liverpool - Beşiktaş maçı saat kaçta hangi kanalda?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow