hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cizrespor şampiyon

    Cizrespor şampiyon
    expand

    Grubunda şampiyon olarak Spor Toto 3'üncü Lige çıkmaya hak kazanan Cizrespor, 2007 yılında veda ettiği profesyonel lige, 8 yıl aradan sonra tekrardan geri döndü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) mücadele eden Şırnak temsilcisi Cizrespor, cezası nedeniyle Şanlıurfa'da dün oynanan maçta 12 Bingölspor ile 0-0 berabere kalarak şampiyon oldu. Maçın bitiş düdüğüyle başlayan şampiyonluk kutlaması, sağanak yağmur altında gece yarısına kadar devam etti.

    BAL Ligi'nde sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Cizrespor, Şanlıurfa'da oynanan karşılaşmada en yakın rakibi 12 Bingölspor ile 0-0 kalarak bu hedefine ulaştı. 25'inci dakikadan itibaren 10 kişi oynamak zorunda kaldığı ve berabere biten karşılaşma sonrasında Cizrespor, 56 puanla ligi tamamlarken, en yakın takipçisi 12 Bingölspor ise 54 puanda kaldı.

    İşte yeni Fenerbahçe

    Grubunda şampiyon olarak Spor Toto 3'üncü Lige çıkmaya hak kazanan Cizrespor, 2007 yılında veda ettiği profesyonel lige, 8 yıl aradan sonra tekrardan geri döndü. 2007 yılında profesyonel ligden, amatör lige düşen ve 8 yıl boyunca 3 lige yükselmek için amatörde mücadele eden Cizrespor'un taraftarları, şampiyonluğu gece yarısına kadar kutlayıp, sağanak yağmur altında şehir turu attı. Yeşil-Kırmızı Cizrespor bayrakları taşıyan taraftarlar, Suriye'de IŞİD ile mücadele eden YPG bayraklarını da taşıdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şanlıurfa'dan gelen takım kafilesi, Cizre ile Nusaybin arasındaki Katran Bölgesi'nde binlerce taraftar karşıladı. Binlerce taraftarın sevgi gösterileri arasında 4 saat sonra ilçeye gelebilen takım kafilesi, taraftarları ile birlikte ilçe merkezinde tur attı. Büyük izdihamın yaşandığı gösteriler sırasında kafilenin ilçe merkezine girişi sırasında havai fişek gösterisi düzenlendi.

    Cizrespor Kulüp Başkanı Salih Sefinç, sezon boyunca kendilerini yanlız bırakmayan Cizre halkına sevinç yaşattıkları için gururlu olduklarını belirterek, "Cizre halkına çok önemli bir gece yaşattık. Ben ve yönetimim olarak, bu onurlu geceyi Cizre'ye yaşattığımız için çok mutluyuz. Bu güzellikleri Cizre'ye yaşatmak için elimizden geldiği kadar mesafe katmaya devam edeceğiz. Bu duygu anlatılmaz, yaşanır. Şu anda yaşıyoruz. Cizre halkı spora olan özlemini, net olarak ortaya koyuyor. Sokaklardaki binlerce kişinin sevincine hepiniz şahit oldunuz. Bu çoğrafyada bu geceyi yaşattığımız için çok mutluyuz" dedi.

    Süper Lig takımlarının sembollerinin sırrı!

    Yeşil kırmızılı taraftarlar takım yöneticilerine ve futbolculara teşekkür ederken, takım kaptanı Serkan Eyüpoğlu, aylık bir mücadele sonunda hedefledikleri şampiyonluğa ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "Bizim için çok güzel bir duygu. Cizresporun yaşamak istediği bir duygu, yaklaşık 8 aydır gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Burda yeri geldi kötü maçlar oynadık, yeri geldi çok güzel oynadık. Öncelikle burda bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum, emekleri çok büyüktür. Bütün yönetim kurumumuz çok yardımcı oldular. Alın terimizin son damlasına kadar mücadele ettik ve kazandık. Kalitemizi Bingöl maçında 25'inci dakikadan itibaren 10 kişi kalarak da kalitemizi gösterdik, şampiyonluğu Cizre halkına armağan ettik" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şampiyon Kastamonuspor 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow