hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demba Ba'dan önce Lukaku geliyordu

    Demba Badan önce Lukaku geliyordu
    expand

    FIFA menajeri Saffet Balkan, İngiltere Premier Lig ekibi Everton'da forma giyen Belçikalı Romelu Lukaku'ya Beşiktaş'ın transfer teklifinde bulunduğunu açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyah-Beyazlılar'ın Demba Ba transferinden önce Lukaku ile ilgilendikleri ancak golcü futbolcunun Everton'a imza atmasının ardından Senegalli futbolcuyu transfer ettikleri ortaya çıktı

    FIFA menajeri Saffet Balkan, Everton'da forma giyen genç futbolcunun Galatasaray'ın gündemine gelmediğini, ancak Beşiktaş'ın transfer için bir girişimde bulunduğunu söyledi.

    Saffet Balkan "Lukaku Galatasaray'ın gündemine gelmedi. Ancak Beşiktaş'tan, sportif direktör Semih Usta bey 'Lukaku bize kiralık olarak gelebilir mi?' diye ricada bulunmuştu. Çünkü ben Lukaku'yu, annesini, babasını tanırım. Ben de kendisine ve menajerine ilettim. İngiltere'deki kanuna göre onun 3 yıl İngiltere'de oynaması gerekiyor. 3 yılın ardından bir İngiliz gibi bütün hakları elde ediyor. Genç bir futbolcunun 3 yıl sürekli İngiltere'de oynaması gerekiyor, dışarıya çıkmadan. Bu nedenle Beşiktaş'a gelemeyeceğini söyledi. Türkiye'ye gelme ihtimali yüzde sıfırdır. Drogba veya Aurelien Chedjou'dan olumsuz referans aldığı iddiası ise doğru değildir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şampiyon ya Beşiktaş ya Fenerbahçe

    SÖZLEŞME FESİH BEDELİ 55 MİLYON EURO

    Saffet Balkan, "Galatasaray'ın bir teklifi ya da görüşme talebi olsaydı menajeri beni arardı. Ben kendisiyle pek çok ortak iş yaptım. Lukaku'nun Türkiye'ye gelme düşüncesi yok. Belki 5 sene sonra gelir. Babası Gençlerbirliği'ne futbolcu olarak biz getirmiştik. Lukaku, yanılmıyorsam Türkiye'de doğdu. Lukaku'nun şu anki değeriyle de Türkiye'ye gelme ihtimali yok. Kiralık olarak gitme ihtimali olsa en az 4-5 İngiliz takımı devrede; Türkiye'ye sıra gelmez. Everton'dan kontrat fesih bedeli 55 milyon euro. Ama tabii reel değeri 30-40 milyon euro arasındadır" ifadelerini kullandı.

    Şampiyon ya Beşiktaş ya Fenerbahçe

    Beşiktaş UEFA'nın istediği finans raporunu sundu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow