hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Euro 2020 yarı final ve finali Londra'nın oldu

    Euro 2020 yarı final ve finali Londranın oldu
    expand

    UEFA, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı final ve final maçlarının İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılacağını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    UEFA Başkanı Michel Platini, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Espace Hippomene'de yapılan törende, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na evsahipliği yapacak 13 ülkeyi açıkladı.

    Platini, şampiyonanın final ve yarı final maçlarına Londra'nın, 4 çeyrek final maçı ile 3 grup maçının ise Almanya'nın Münih, Azerbaycan'ın Bakü, İtalya'nın Roma, Rusya'nın Saint Petersburg kentlerinin evsahipliği yapacağını duyurdu.

    Son 16 ve grup maçlarının ise Danimarka'ın Kopenhag, Romanya'ın Bükreş, Hollanda'nın Amsterdam, İrlanda Cumhuriyeti'nin Dublin, İspanya'nın Bilbao, Macaristan'ın Budapeşte, Belçika'nın Brüksel ve İskoçya'nın Glasgow kentlerinde yapılacağı bildirildi.

    - Maçları tribünden izleyen seyirci sayısının artırılması hedefleniyor

    UEFA, şampiyonayı alışılmışın dışında birden çok ülkede düzenleyerek maçları tribünden izleyen futbolsever sayısını artırmayı hedefliyor.

    2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini düzenlemek için Azerbaycan'ın Bakü, Belarus'un Minsk, Belçika'ın Brüksel, Bulgaristan'ın Sofya, Danimarka'ın Kopenhag, İngiltere'nin Londra, Makedonya'nın Üsküp, Almanya'nın Münih, Macaristan'ın Budapeşte, İsrail'in Kudüs, İtalya'nın Roma, Hollanda'nın Amsterdam, İrlanda Cumhuriyeti'nin Dublin, Romanya'nın Bükreş, Rusya'nın Saint Petersburg, İskoçya'nın Glasgow, İspanya'nın Bilbao, İsveç'in Stockholm, Galler'in Cardiff kentleri aday olmuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye Euro 2020'yi elinden böyle kaçırdı

    Türkiye Euro 2020'ye aday olmuş ve başka da rakip çıkmamıştı. Ancak 2020'de yapılacak Olimpiyatlara da ev sahibi olmak için başvurulunca UEFA, Türkiye'yi 2'sinden birini seçmesi konusunda uyardı.

    Ancak Türkiye ikisinden de vazgeçmedi. Bunun üzerine Euro 2020'nin tek ülkede yapılma planı UEFA tarafından iptal edildi ve maçların 13 şehre yayılmasına karar verildi.

    2020 Olimpiyatlarını kaybeden Türkiye, Euro 2020'deki 13 şehir arasına da aday göstermek vazgeçmişti.

    iPhone 6 ile HTC One M8'in karşılaştırması

    Metalist Kharkiv - Trabzonspor: 1-2 (maç özeti)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow