hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçeli imam, Demba Ba'yı bekliyor

    Fenerbahçeli imam, Demba Bayı bekliyor
    expand

    Şampiyon olmaları halinde taraftarları Sultanahmet Camisi'nde sabah namazına çağıran Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba'ya, bu caminin imamı İshak Kızılaslan'dan destek geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sultanahmet Camisi İmam-Hatibi İshak Kızılaslan, şampiyon olmaları halinde hem Demba Ba'yı hem de Beşiktaş taraftarlarını sabah namazına beklediklerini söyledi.

    Kızılaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir dergide yer alan röportajında "Şampiyon olursak bütün taraftarlarımızı sabah namazına Sultanahmet Camisi'ne bekliyorum" ifadesini kullanan Demba Ba'nın sevdikleri bir oyuncu olduğunu belirtti.

    Kızılaslan, Beşiktaşlı taraftarların Demba Ba'nın davetine ilgi göstermesi halinde yaşanabilecek yoğunluğun sıkıntı olmayacağını vurgulayarak, "Camimiz, avlusuyla ve diğer taraflarıyla her zaman açıktır. Gerekirse Ayasofya Meydanı'nı da kullanırız" dedi.

    Bayram namazlarında çok sayıda kişinin Sultanahmet Camisi'ni tercih ettiğine dikkati çeken Kızılaslan, "Bayram namazlarında 70 binin üzerinde kişi burada namaz kıldı. Ben Fenerbahçe taraftarıyım, oğlum da Beşiktaşlı ve Demba Ba'yı çok seviyor. Fenerbahçeli, Galatasaraylı, Trabzonsporlu olmak üzere diğer taraftarlarımızı, insanlarımızı da camiye davet ediyoruz. Demba Ba sayesinde bu belki alışkanlık haline gelebilir" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atletico Madrid: 4 - Real Madrid: 0 (Maç özeti)

    Senegalli futbolcunun siyah-beyazlı taraftarlara yaptığı bu çağrıyı, kendilerinin her camiden beş vakit gerçekleştirdiklerini belirten Kızılaslan, oyuncunun özellikle sabah namazına davet etmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı.

    "Sabah namazı vakti, en faziletli zaman dilimidir" diyen Kızılaslan, şöyle devam etti:

    "Bir insan zafer kazandığında, galibiyetler veya dünyevi şeyler elde ettiğinde Allah'a şükür secdesi yapar. Namaz kılar, ibadet eder. Günümüzde zaferler İslam'a uymayan şekilde kutlanıyor. Şampiyonluğu da zafer olarak kabul edeceksek Demba Ba'nın Sultanahmet Camisi'ni zikretmesi, sabah namazına çağırması anlamlı bir mesaj. Demba Ba'nın sevenlerini ve taraftarlarını en kıymetli ve en değerli olana çağırması çok güzel."

    - Turistlerin de ilgisini çekiyor

    İshak Kızılaslan, Demba Ba'nın Sultanahmet Camisi'ni tercih etmesinin nedeni konusunda "Burada namaz kılmış. Namaz kılan bir kişinin buraya gelmeyi arzu etmesi çok normal. Turistlerin en çok ziyaret ettiği camilerden biri" diye konuştu.

    Senegalli oyuncunun camiye gelmesi halinde tanışmak istediklerini anlatan Kızılaslan, Demba Ba'nın bir sabah namazı için Sultanahmet Camisi'ni tercih ettiğini ve gösteriş yapmadan bunu gerçekleştirdiğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taraftarların statlarda birbirine hakaret etmemesi gerektiğinin altını çizen Kızılaslan, sivil toplum örgütlerinin taraftarların camilerde buluşmaları için organizasyonlar yapmasının da faydalı olacağını söyledi.

    10 hileli fotoğraf

    - "Beşiktaş, inançla ve şevkle oynuyor"

    Kendisinin de amatör futbol oynadığını vurgulayan Kızılaslan, üniversite yıllarında profesyonel teklif aldığını ancak eğitimi nedeniyle devam edemediğini dile getirdi.

    Maçları izlediğini kaydeden İshak Kızılaslan, Beşiktaş'ın da ligde iyi gittiğini vurguladı. Siyah-beyazlı takımın inançla ve şevkle oynadığını anlatan İshak Kızılaslan, "Çok arzulular, bu hoşuma gidiyor" diye konuştu. 

    4-0'lık mağlubiyetten sonra Ronaldo!

    - Cami cemaati de Beşiktaş'ın şampiyonluğundan yana

    Sultanahmet Camisi'nin cemaati de Demba Ba'nın sabah namazı çağrısına destek verdi.

    Beşiktaşlı olduğunu belirten Ferhat Kılıç, Çarşı Grubu olarak Demba Ba'dan büyük işler beklediklerini ve şampiyon olmaları halinde sabah kalkıp camide yer alacaklarını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Siyah-beyazlı takımı tutan Ramazan Kılıç da takımlarının şampiyon olması halinde topluca namaz kılmaya geleceklerini, Sultanahmet Camisi'nin tarihi yapısıyla bölgenin belkemiği olduğunu vurguladı.

    Fenerbahçe'yi desteklediğini belirten Çetin Demir, Beşiktaş'ın şampiyonluğuna destek verdi. Demba Ba'nın bu sözlerini çok takdir ettiğini kaydeden Demir, "Her futbolcunun yapması gereken davranış. Bu yüzden Beşiktaş'ın şampiyon olmasını isterim. Demba Ba, bu nedenle takdir ettiğim bir oyuncu. Beşiktaş şampiyon olsun ben bile geleceğim" ifadelerini kullandı.

    Galatasaray'a sempati duyduğunu açıklayan Batuhan Yalnızyiğit ise "Beşiktaş şampiyon olsun, değil sabah namazına, şükür namazına bile gelirim" dedi.

    Athletic Bilbao - Barcelona: 2-5 (Maç özeti)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow