hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe'nin liderliğe yükseliş öyküsü

    Fenerbahçenin liderliğe yükseliş öyküsü
    expand

    Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta Beşiktaş'ı 2-0 yenen Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunda ilk kez liderliğe yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Geçen sezon şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertliler, bu sezonun 8. haftasında averajla liderlik koltuğuna oturdu. 

    Fenerbahçe, ligin 7. haftasını lider Beşiktaş, ikinci sıradaki Mersin İdmanyurdu ve üçüncü sıradaki Akhisar Belediyespor'un ardından dördüncü sırada geçti. Beşiktaş'ı 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, Mersin İdmanyurdu ve Akhisar Belediyespor'un da puan kaybetmesiyle 8. hafta sonunda Galatasaray'ın önünde averajla liderliğe yükseldi. 

    Beşiktaş - Fenerbahçe maçı capsleri

     - 6. sıradan liderliğe

    Ligde ilk haftayı Kardemir Karabükspor galibiyetinin ardından averajla 2. sırada geçen sarı-lacivertliler, ikinci hafta Trabzonspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalınca averajla 4. sıraya geriledi. 

    Üçüncü haftada Gaziantepspor'u yenen ve averajla ikinci sıraya yükselen Fenerbahçe, 4. haftada deplasmanda Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 2-0'lık yenilgiyle 6. sıraya kadar düştü. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ligin 5. haftasında sahasında Torku Konyaspor galibiyeti sonrası 4. sıraya çıkan sarı-lacivertliler, 6. haftada derbide Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu ve haftayı 5. sırada tamamladı. 

    Geçen hafta sahasında Gençlerbirliği'ni yenerek 4. sıraya çıkan "Sarı Kanaryalar", önündeki rakiplerinin puan kaybettiği 8. haftada Beşiktaş karşısında 3 puan aldı ve bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturdu. 

    Fenerbahçe'de ilklerin gecesi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow